Vacature:
activiteiten-begeleider dagbesteding Convivio

Vacature: activiteitenbegeleider dagbesteding Convivio

Vacature: activiteitenbegeleider dagbesteding Convivio

 

Let op: deze vacature is gesloten, solliciteren is helaas niet meer mogelijk.

Ben jij iemand die niet kan stil zitten en altijd vol ideeën voor activiteiten zit? Thuis of op het werk? Je hebt de rust om mensen met dementie te motiveren mee te doen en vindt het belangrijk dat ze zoveel mogelijk zelf blijven doen. Herken jij je hierin? Dan ben jij de activiteitenbegeleider waar dagbesteding Convivio naar op zoek is.

Als activiteitenbegeleider richt jij je volledig op het welzijn van onze deelnemers. Samen met je collega’s bedenk je passende en afwisselende activiteiten die aansluiten bij het moment in het jaar. Met jouw hulp wordt het jaarplan ingevuld en uitgevoerd. Bij de dagbesteding werken we dagelijks in twee kleine groepen, zodat het persoonlijk contact altijd voorop staat. En dat past helemaal bij jou.

Jouw werkzaamheden:

 • Deelnemers van de dagbesteding begeleiden bij hun activiteiten;
 • Meedenken over de jaarplanning;
 • Activiteiten zoals muziek-, sport- en spelactiviteiten of handenarbeid bedenken en uitvoeren;
 • Deelnemers motiveren om mee te doen; 
 • Het individuele activiteitenplan volgen.

Hoe ziet de dag eruit?

We starten de dag altijd gezamenlijk met koffie en thee in de sfeervolle woonkamer. We bespreken het nieuws en lezen de krant. Daarna zijn er verspreid over twee groepen gezamenlijke activiteiten, zoals een spelletje spelen of bewegingsoefeningen. Een individueel programma is ook mogelijk zoals wandelen, schilderen, puzzelen of handwerk. Na de lunch kunnen deelnemers uitrusten of in het atelier creatief bezig zijn. Rond 16.00 uur zit de dag erop en worden alle deelnemers met de Convivio-taxi naar huis gebracht. 

Kennis

Dagbesteding Convivio is er voor mensen met een vorm van dementie of geheugenproblemen. Het is daarom belangrijk dat je affiniteit hebt met deze doelgroep. Verder zijn de volgende vaardigheden en kennis voor jou vanzelfsprekend:

 • Diploma mbo niveau 3 activiteitenbegeleiding en/of ervaring in begeleiding is een pluspunt
 • Creatief in het bedenken van activiteiten
 • Goed in gesprekken
 • Gestructureerd werken
 • Geduld en inlevingsvermogen
 • Flexibel om alternatieven te bedenken als een activiteit niet doorgaat

Dienstverband

Deze functie is voor 24 uur per week (3 dagen). Welke dagen dit zijn, gaat in overleg. Je kunt zo snel mogelijk starten. Heb je nog een andere baan? Dan bespreken we de ingangsdatum van je contract. Voor deze functie heb je een VOG-verklaring nodig.

Over Convivio

Convivio is het Latijnse woord voor ‘Genieten van het leven’ en dat is precies waar wij voor staan. We vinden het belangrijk dat ouderen blijven genieten van het leven. Dankzij onze zorg en begeleiding kunnen deelnemers langer in hun eigen omgeving blijven wonen. Voor mantelzorgers betekent dit dat zij de zorg voor hun geliefde met een gerust hart aan Convivio overdragen zodat ze even tijd voor zichzelf hebben. Kortom, Convivio is een dagbesteding waarbij inspiratie en verbondenheid centraal staan en waar ouderen met dementie zich veilig voelen. Bij de dagbesteding is dagelijks plek voor twintig deelnemers. Daarnaast biedt Huis Convivio woonruimte aan zeventien bewoners en levert Convivio Thuis ondersteuning aan huis.

Solliciteren

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.