Vacature:
gastvrouw of -heer bij de dagbesteding

Vacature: gastvrouw of gastheer bij de dagbesteding

 

Vacature: gastvrouw of gastheer bij de dagbesteding

 

Let op: deze vacature is gesloten, solliciteren is helaas niet meer mogelijk.

Of je nu een verjaardag viert of aan het werk bent bij de dagbesteding van Convivio: jij bent degene die zorgt dat de koffiekopjes niet leeg zijn en iedereen voorzien is van een drankje. Je ontvangt bezoek altijd met open armen en een brede glimlach. Daardoor voelen mensen zich direct thuis en op hun gemak. Herken jij je hierin? Dan ben je de gastvrouw of gastheer waar Convivio naar op zoek is.

Deze functie is op basis van de subsidieregeling voor coronabanen van de overheid.

Als gastvrouw of gastheer heb je een overkoepelende en aanvullende rol op het werk van je collega’s. Vanwege COVID-19 werken we bij de dagbesteding in twee verschillende groepen. Dat betekent dat het team zich moet opsplitsen. Als gastheer of gastvrouw ondersteun je jouw collega’s. Hierdoor kunnen zij zich volledig op de activiteitenbegeleiding en het welzijn van de deelnemers richten.

Jouw werkzaamheden:

 • Koffie en thee verzorgen voor alle deelnemers;
 • Iedereen met open armen ontvangen;
 • De lunch klaarzetten en opruimen;
 • Een praatje maken met deelnemers, samen een spelletje of wandelen;
 • Meehelpen bij (groeps)activiteiten en de begeleiders ondersteunen.

Hoe ziet de dag eruit?

De deelnemers starten de dag altijd samen met koffie en thee. We spreken dan gelijk het nieuws uit de krant. Daarna zijn er gezamenlijke en individuele activiteiten, zoals een spelletje spelen, bewegingsoefeningen, wandelen of puzzelen. Om 12.30 uur gaan we aan tafel voor een luxe en gezonde broodmaaltijd, inclusief een kopje verse soep voor de liefhebbers. Na de lunch kunnen deelnemers even uitrusten of in het atelier creatief bezig zijn. Rond 16.00 uur zit de dag erop en worden alle deelnemers naar huis gebracht. 

Kennis

Dagbesteding Convivio is er voor mensen met een vorm van dementie of geheugenproblemen. Het is daarom belangrijk dat je affiniteit hebt met deze doelgroep. Verder zijn de volgende vaardigheden en kennis voor jou vanzelfsprekend:

 • Geduld en inlevingsvermogen
 • Makkelijk gesprekken aanknopen
 • Gevoel voor humor
 • Verantwoordelijkheidsgevoel

Dienstverband

Deze functie is voor minimaal 20 uur per week. De dagen en tijden zijn in overleg. Het is belangrijk om te weten dat deze baan valt onder de subsidieregeling van de overheid voor coronabanen. Dit betekent dat het eerste contract voor maximaal 6 maanden is. Daarna gaan we samen in gesprek over een eventuele verlenging.

Over Convivio

Convivio is het Latijnse woord voor ‘Genieten van het leven’ en dat is precies waar wij voor staan. We vinden het belangrijk dat ouderen blijven genieten van het leven. Dankzij onze zorg en begeleiding kunnen deelnemers langer in hun eigen omgeving blijven wonen. Voor mantelzorgers betekent dit dat zij de zorg voor hun geliefde met een gerust hart aan Convivio overdragen zodat ze even tijd voor zichzelf hebben. Kortom, Convivio is een dagbesteding waarbij inspiratie en verbondenheid centraal staan en waar ouderen met dementie zich veilig voelen. Bij de dagbesteding is dagelijks plek voor twintig deelnemers. Daarnaast biedt Huis Convivio woonruimte aan zeventien bewoners en levert Convivio Thuis ondersteuning aan huis.

Solliciteren

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.