wat gebeurt er op de dagbesteding?

WAT GEBEURT ER OP DE DAGBESTEDING?

Dagbesteding Convivio

GOEDEMORGEN

De dag is begonnen, het is tijd om naar dagbesteding Convivio te gaan. Gelukkig hoeft de mantelzorger niet zelf op en neer te rijden, want de taxi’s van Convivio komen iedere deelnemer tussen 9.00 en 10.00 uur thuis ophalen. Dat is nog eens makkelijk!

KOFFIETIJD

Iedereen is aangekomen bij Convivio. Tijdens het gezamenlijke koffie- en theedrinken bespreken we het nieuws van vandaag. Wat staat er in de krant en welke nieuwtjes willen we allemaal weten?

Dagbesteding Convivio
Dagbesteding Convivio beweging

EVEN STREKKEN

Bij Convivio proberen we zoveel mogelijk volgens een duidelijk ritme te leven. Dat betekent meestal dat we in de ochtend even gaan bewegen. Rekken, strekken of vanaf een stoel wat oefeningen doen, zodat we gelijk fit zijn.

AAN TAFEL!

Een goede lunch op een vast tijdstip. Om 12.30 uur gaan we aan tafel voor onze luxe en gezonde broodmaaltijd, inclusief een kopje verse soep voor de liefhebbers. We eten altijd samen aan een gezellig gedekte tafel.

Convivio dagbesteding
Foto Convivio

RUST EN ONTSPANNING

Regelmaat, rust en reinheid zijn drie klassieke begrippen in de zorg. Na de lunch kan eenieder die dat wil zijn rust nemen. Even de ogen sluiten, opladen met een middagdutje of gewoon genieten van de rust en omgeving.

CREATIVITEIT

Ons atelier biedt volop ruimte voor creatieve activiteiten. Deelnemers kunnen er boetseren of bijvoorbeeld schilderen. Elke keer kiezen onze medewerkers een andere creatieve bezigheid. Daarbij werken we regelmatig met thema’s, zoals Kerstmis, Pasen, Koningsdag of Sinterklaas. Voor iedereen herkenbaar en inspirerend om aan te werken.

Foto dagbesteding Convivio creatief
Convivio volière

HOUDOE!

Rond 16.00 uur zit de dag erop en worden alle deelnemers weer per taxi naar huis gebracht. Sommigen zien we morgen weer terug, anderen komen over een paar dagen weer langs. Maar zoals we in Brabant zeggen, voor nu bedankt en houdoe!

ELLEKE INDERFURTH

Wij maken het verschil voor onze ouderen. De glimlach, het praatje en onze bijdrage geven voldoening. Bovendien wordt de mantelzorger ontzorgd waardoor hij of zij langer een steun kan zijn voor diens dierbare. Ons motto zal altijd blijven ‘Persoonlijke aandacht en begeleiding’.