wat gebeurt er op de dagbesteding?

WAT DOEN WE OP DE DAGBESTEDING?

 
Dagbesteding Convivio

GOEDEMORGEN

De dag is begonnen, het is tijd om naar dagbesteding Convivio te gaan. Je hoeft als mantelzorger niet zelf op en neer te rijden, want de vaste chauffeurs van Convivio halen iedereen thuis op tussen 9.00 en 10.00 uur. Dat is nog eens makkelijk! En zo is het brein gelijk actief.

KOFFIETIJD

Goedemorgen, we ontvangen je met open armen en een bakje koffie of thee. Hoe is het met je? Terwijl we samen wat drinken, bespreken we het nieuws van de dag. Wat staat er in de krant en lukt het om de puzzels op te lossen?

Dagbesteding Convivio

EVEN BEWEGEN

Een vast ritme zorgt voor herkenning en een betere oriëntatie. Daarom staat bij dagbesteding Convivio iedere ochtend in het teken van beweging. Even rekken en strekken of vanaf een stoel wat oefeningen doen. Zo zijn we gelijk fit. Is het lekker weer? Dan maken we een fijne wandeling.

AAN TAFEL!

Een goede lunch op een vast tijdstip. Om 12.30 uur gaan we aan tafel voor een luxe en gezonde broodmaaltijd, inclusief een kopje verse soep voor de liefhebbers. We eten altijd samen aan een gezellig gedekte tafel en nemen daar uitgebreid de tijd voor.

Convivio dagbesteding
Foto Convivio

RUST EN ONTSPANNING

Regelmaat, rust en reinheid staan centraal bij de dagbesteding. Na de lunch is het tijd om te ontspannen. Even de ogen sluiten, opladen met een middagdutje of misschien nog even de hersens kraken met een geheugenspel.

CREATIVITEIT

Het atelier biedt volop ruimte voor creatieve activiteiten. Deelnemers kunnen er boetseren of schilderen. Samen kaarten of een spelletje doen kan natuurlijk ook ’s middags. De activiteitenbegeleider werkt ook met thema’s, bijvoorbeeld rondom Kerstmis, Pasen, Koningsdag of Sinterklaas. Zo zijn de bezigheden voor iedereen herkenbaar en inspirerend.

Foto dagbesteding Convivio creatief

FIJNE AVOND!

Na een laatste rondje koffie, thee en fruit zit rond 16.00 uur de dag erop. De chauffeur brengt alle deelnemers weer per taxi naar huis, waar ze moe maar voldaan de avond tegemoet gaan. Op maandag komen rond deze tijd ook de avonddeelnemers binnen. Een keer per week komen zij naar Convivio om samen te koken eten. Zo gaan ook zij moe maar voldaan naar huis. Sommigen zien we deze week weer, anderen volgende week.

“Wij maken het verschil voor onze ouderen. De glimlach, het praatje en onze bijdrage geven voldoening. Als mantelzorger lever je onbewust topsport en het is fijn als we daar iemand in kunnen ontlasten.”

ELLEKE INDERFURTH

“Wij maken het verschil voor onze ouderen. De glimlach, het praatje en onze bijdrage geven voldoening. Als mantelzorger lever je onbewust topsport en het is fijn als we daar iemand in kunnen ontlasten.”

ELLEKE INDERFURTH