Bezoek aan de kerststal in de Sint-Jan in Den Bosch (foto’s)

28 december, 16.00 uur – Dat gaat naar Den Bosch toe….Iedereen is er klaar voor, we gaan op weg naar Den Bosch, op naar de Sint- Jan voor een bezoek aan de kerststal.

door Monique Broers

De kerststal, elk jaar weer anders, elk jaar een ander thema, dit jaar is dat ‘naastenliefde’ op bijzondere wijze ín de kerststalroute uitgebeeld. We worden verwelkomd door twee medewerkers van de St. Jan, die ons begeleiden, voorzien van uitleg en bijlichten. Wat met zo’n vloer met grote zerken en onze ‘rollers’ toch wel nodig is.

De route begint met de ‘aankondiging’ van de aartsengel Gabriel, die Maria vertelt dat ze moeder wordt van de Verlosser van de Wereld. We vervolgen de route, omgeven door mooie kerstbomen, en gaan door de poort een oosters dorpje binnen waar we de kooplieden met hun kraampjes zien, de herders en hun schapen, geiten, kippen, vossen en nog veel meer dieren. Er is zoveel te zien, je weet niet waar je moet kijken, zo mooi allemaal en iedereen geniet.

Podium

Aan het eind van het dorp zien we de oude stal waarin Jozef en Maria met het kindje Jezus en in de verte de drie koningen met hun geschenken en kamelen. Tenslotte komen we uit bij een klein ‘podium’ waar je een kerstlied mag zingen. En dat hoef je geen twee keer te zeggen, want de begeleiders van Convivio gaan ervoor en laten van zich horen door een mooi kerstlied voor ons te zingen, en iedereen zingt mee!

Fan lopen we de route terug, maar voordat we de St. Jan verlaten brengen we nog een bezoek aan de Mariakapel, even een kaarsje opsteken, even een momentje van rust.

Picasso

Hierna gaan we door naar restaurant Picasso waar we met een drankje weer warm worden, want zo’n kathedraal is toch wel kil, en genieten van een heerlijk diner. Voor elk wat wils, goede locatie en een top bediening. Voor een enkeling duurde het uitje wat te lang, maar terug, thuis bij Convivio, met een glaasje fris vond iedereen het heel gezellig, leuk en hebben erg genoten! Voor herhaling vatbaar! Met dank aan iedereen en met name aan Franca die dit heeft georganiseerd. Uitje geslaagd!