Bezoek en cake bij Convivio door jongeren uit de wijk

Een groep van zes jongeren heeft in augustus een bezoek gebracht aan de dagbesteding van Convivio in Tilburg-West. De jongeren hadden vanuit de jeugdbeweging tijdens hun vakantie cake gemaakt voor de deelnemers van de dagbesteding.

“Deze actie is een mooi voorbeeld van een initiatief dat vanuit de wijk is ontstaan. Jeugd versus ouderen”, vertelt Loek Inderfurth. De jongeren deden mee aan het zogenoemde zakgeldproject. Zes weken lang deden ze iets voor de wijk om zo een zakcentje te verdienen. De jongens hebben zwerfafval opgeruimd, auto’s gewassen, een heitje voor karweitje gedaan en klusjes gedaan bij wijkcentrum ’t Kruispunt.

De groep mocht zelf invulling geven aan de middagen en één daarvan was ouderen verrassen. “Ze vonden het erg leuk”, vertelt Michelle La Vallette van jongerenwerk R-Newt. “Het was leuk om te zien dat de jongens alles durfden te vragen en dat de ouderen dit ook helemaal niet erg vonden.” Eén van de jongens vroeg aan een deelnemende meneer: ‘Hoe oud bent u?’ ’91’, antwoordde de man. “De jongens zeiden daarop met grote ogen: ‘Wow dan heeft u de oorlog meegemaakt!'”