Brabant maakt in Vergeet-me-niet-tour kennis met Samen Dementievriendelijk (video)

Met een officieel persmoment is zaterdag 17 juni in Tilburg door gedeputeerde Henri Swinkels de feestelijke aftrap gegeven van de Vergeet-me-niet-tour. De tour duurde twee weken lang, tot en met de laatste vrijdag van juni, en kwam langs steden als Tilburg, Den Bosch, Breda en Eindhoven. Maar ook kleinere steden als Oss, Bergen op Zoom, Roosendaal en Oosterhout ontvingen het Vergeet-me-niet-busje.

De Vergeet-me-niet-tour is namelijk afgelegd in een oud jaren ’70 Volkswagenbusje, dat als informatiestand diende. Vrijwilligers hebben het winkelend publiek en voorbijgangers geïnformeerd. Waarover? Over dementie. Het doel van de campagne is om Brabant dementievriendelijk te maken.

Trainen
Brabanders zijn daarom ook opgeroepen om een gratis online training van Samen Dementievriendelijk te doen, zodat iedereen weet hoe je moet omgaan met iemand die geheugenproblemen heeft. Alleen op die manier kunnen zij zo lang mogelijk actief onderdeel zijn van de maatschappij.

Op de website van Samen Dementievriendelijk hebben bekende Brabanders zoals Rob van Gijzel, Karin Bruers, Christel de Laat, Meike de Jong en gedeputeerde Swinkels een herinnering gedeeld met volgers. Volgers van de Facebookpagina, mantelzorgers en andere geïnteresseerden kunnen ook hun verhalen en herinneringen delen op Facebook.