BrainTrainerPlus stimuleert denkvermogen ouderen

De BrainTrainerPlus is een spelcomputer die het denkvermogen en geheugen van ouderen en mensen met beginnende dementie stimuleert. Bij Convivio gebruiken we de trainer veel. Ouderen die ermee werken voelen zich prettig en krijgen het gevoel aansluiting te houden bij het hier-en-nu.

Op de spelcomputer staan zo’n 30 spellen en quizzes om het geheugen te trainen. Die beginnen simpel, maar kunnen ook in hogere niveaus gespeeld worden. De BrainTrainerPlus zorgt dat vragen worden aangepast al naar gelang het niveau van de speler. Zo behoudt de speler een positieve houding en krijgt die niet het gevoel slecht te presteren.

De computer is zowel geschikt voor deelnemers om individueel te spelen als gezamenlijk met een mantelzorger familie te spelen. Het samen spelen zorgt voor interactie tussen de oudere met dementie en zijn of haar bezoek. Loek Inderfurth: “De BrainTrainerPlus die door de dagbesteding wordt gebruikt, geeft in sterke mate een verhoogd spelplezier. Je kunt samen spelen en kijken of je achter de antwoorden kunt komen. Het motto ’twee weten meer dan één’ is dan zeker van toepassing.”

Foto’s
Behalve spelletjes kun je ook foto’s samenstellen in een familieboek. De foto’s kunnen worden geüpload. Doordat er nagedacht wordt over welke foto’s er in het boek komen, worden gesprekken gestimuleerd gesprekken en ontstaat er een blijvende herinnering aan een vol leven. “Alle bezoekers van bewoners van Convivio kunnen hieraan meewerken en zeker ook kleinkinderen beleven hier plezier aan wat in veel gevallen de bezoekfrequentie en bezoekduur op kan voeren”, vertelt Loek.

Reacties van deelnemers

“Erg leuk, dat wist ik niet”

“Grappig”

“Deze is makkelijk, dit lukt wel”

“ Samen komen we er wel uit”