Carnaval bij Convivio: van quizzen tot gymmen (foto’s)

Alaaf! Carnaval zit er weer op, maar wat was het een gezellige week. Bij de dagbesteding van Convivio stond elke carnavalsdag in het teken van een eigen thema of activiteit.

Vrijdag startten we  met het maken van de thematafel voor carnaval. Zo werden er kielen opgehangen en zijn er letters voor carnaval versierd. Een dag later werden de koffiemelkflesjes geverfd en omgetoverd tot Schrobbelèrflesjes met daarin een prachtig boeketje in de Tilburgse carnavalskleuren.

De deelnemers mochten voor maandag helemaal los: iedereen kwam verkleed en met gezellige carnavalsmuziek op stond er een rits aan activiteiten op de planning. Zo hebben we de carnavalsquiz gespeeld en de geschiedenis van carnaval besproken. Op de laatste dag mochten de deelnemers meedoen met carnavalsgym. Nadat we bij een lunch met worstenbroodjes weer wat energie hadden gekregen konden we nog even genieten van de muziek van Tinie van Eekelen. Zij speelde op haar accordeon enkele nummers, die uit volle borst werden meegezongen.

Carnaval 2017 was erg geslaagd…want, zoals het Tilburgse motto luidde: goed ingezipt is half geschoren.

Klik op de foto om deze te vergroten.