NIEUWS

Convivio geraakt door datalek in Caren Zorgt

Eind oktober is er een beveiligingsincident geweest in het systeem Caren Zorgt, waar Convivio ook gebruik van maakt. Bij het incident zijn zonder toestemming documenten gedownload van verschillende gebruikers. Uit onderzoek van Nedap – het moederbedrijf van Caren Zorgt – blijkt dat het de gegevens van elf (oud-)cliënten van Convivio betreft.

Convivio is ontzettend geschrokken van deze melding en heeft contact opgenomen met de families van getroffene cliënten. Nedap heeft het lek intussen gedicht en er zijn geen aanwijzingen dat de documenten verder zijn verspreid.

Enkele dagen na het incident hebben van Nedap vernomen bij het politieonderzoek al een verdachte is aangehouden. “Daarbij zijn er verschillende gegevensdragers in beslag genomen”, laat Nedap in een bericht aan Convivio weten. “Wij hebben vooralsnog geen aanwijzingen dat de gedownloade documenten zijn verspreid. Het onderzoek duurt nog voort.”

Over Caren Zorgt

Caren Zorgt is een digitaal portaal waar families en naasten van cliënten kunnen inloggen voor beveiligde communicatie met Convivio. Ook kunnen ze via het portaal het dossier van hun dierbare inzien. Convivio blijft in gesprek met Nedap om er zeker van te zijn dat alle gebruikersgegevens optimaal worden beschermd.