Convivio steunt initiatief Oergezellig Bordspel Tilburg

Oergezellig Bordspel Tilburg is een gezelschapsspel dat uitgebracht is door de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld en draait om het bespreekbaar maken en verminderen van agressie en pestgedrag. In april heeft Convivio dit spel onder de aandacht gebracht. Samen met andere bedrijven in de stad zijn we een partner in dit initiatief.

Het bordspel is een variant op de klassieker ganzenbord. Zowel kinderen als ouderen kunnen het spelen om bewuster te worden hoe agressie en pestgedrag verminderd kunnen worden en hoe je je omgeving veiliger kunt maken. Het spel is onlangs door heel Tilburg verspreid bij onder meer basisscholen, sportverenigingen, buurthuizen en oudereninstellingen.

Interactie

Bij Convivio gebruiken de deelnemers en bewoners het spel. “Zij vinden het leuk om het te spelen. Het spel heeft een positieve invloed op de belevingswereld van onze mensen”, legt Loek Inderfurth uit. “Gezelschapspellen zorgen voor een goede, positieve interactie. Het geeft betrokkenheid en brengt een lach op het gezicht. Daardoor brengt het je even weg van de alledaagse werkelijkheid.”

Convivio is een van de Tilburgse bedrijven die het initiatief van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld steunt. “Geweld is niet passend en bewustwording daarin is belangrijk. Alle steun die hierbij wordt gegeven is welkom en het bordspel is daarvan aan mooi voorbeeld.”

Het spel is maandag 23 april feestelijk overhandigd aan burgemeester Theo Weterings.