Convivio Wonen verhuist: ‘Meer ruimte voor onze bewoners’

Na drie mooie jaren in Villa Anna wordt het tijd voor een beter pand voor de bewoners van Convivio. “Begin volgend jaar verhuizen we naar de Goirkestraat,” vertelt Loek Inderfurth. “Het is groter, moderner en toegankelijker.”

Tekst: Michiel Stol

Verhuizing Convivio
Elleke en Loek Inderfurth bij het nieuwe pand aan de Goirkestraat. Foto: Tim Peperzak Fotografie

Het huidige Villa Anna is een monumentaal pand met veel historie. “De bewoners vinden het fijn om er te wonen, maar soms is het gewoon een beetje krap”, zegt Elleke Inderfurth “Voor sommigen zijn de trappen ook niet fijn. Daarom is het goed dat we gaan verhuizen.”

De nieuwe woning komt in het voormalige RIBW-gebouw in de Goirkestraat. Elleke: “Het pand is bijna twee keer groter dan Villa Anna. Het is ook monumentaal, alleen is aan de achterkant een nieuw huis aangebouwd.” Bewoners krijgen grotere appartementen met eigen badkamers en er zijn twee tuinen en twee grote huiskamers waar ze met elkaar kunnen zijn.

Bewegingsvrijheid
Het wordt echt een verbetering, zegt Loek. “Met Villa Anna hebben we een mooi pand met veel huiselijkheid. Onze mensen wonen er graag en herkennen veel van vroeger.” Maar de villa heeft ook beperkingen. “Beneden is een grote kamer, maar daar is niet veel beweegruimte om alles te kunnen doen”, legt Loek uit. Het pand aan de Goirkestraat is toegankelijker voor bewoners. “Ze krijgen meer bewegingsvrijheid omdat het groter en breder is dan Villa Anna.”

De grootste verandering is dat er in de Goirkestraat zeventien bewoners  komen, in plaats van de tien nu in Villa Anna. Bijna een verdubbeling. Zo worden niet alleen meer families ondersteund, maar wordt ook de zorg verbeterd. “Zorgen we nu ’s ochtends nog met drie mensen voor tien bewoners, doen we dat straks met vier mensen voor zeventien bewoners. Zo kunnen we de zorgkwaliteit en aandacht blijven garanderen”, zegt Elleke.

Convivio is nu al druk met de voorbereidingen. “We gaan in één keer over, dat is best een operatie. Maar de bewoners en wij hebben er veel zin in. Was het maar alvast volgend jaar.”

Leave a Reply