EEN DAG IN Huis Convivio

EEN DAG IN HUIS CONVIVIO

Huis Convivio eetkamer

GOEDEMORGEN

Onze bewoners worden een voor een gewekt en uit bed geholpen, met de nodige zorg. We passen dit volledig aan naar het ritme van de bewoner. Het ontbijt is tussen 8.30 en 10.30 uur.

KOPJE KOFFIE OF THEE

De dag beginnen we traditiegetrouw met een kopje koffie of thee na het ontbijt. Natuurlijk mét een koekje erbij. Samen met de medewerkers worden de laatste nieuwtjes besproken. Wat voor weer wordt het vandaag? Wat stond er in de krant?

Huis Convivio eetkamer
Convivio

IN DE WEER

De hele dag door is er ruimte voor activiteiten, zo ook na de koffie. Of het nou het lezen van een boek, muziek luisteren of iets creatiefs is. Er zijn volop mogelijkheden. Bewoners krijgen hierbij begeleiding van vrijwilligers en medewerkers.

SAMEN ETEN

‘s Middags is het tijd voor een warme maaltijd. Deze wordt altijd vers gemaakt door een van de koks en om 13.00 uur genuttigd aan een gedekte tafel. Natuurlijk kunnen vrienden en familie van de bewoners ook aanschuiven.

Huis Convivio keuken en kok
Huis Convivio tuin

RUST

Er zijn alweer een paar uurtjes voorbij sinds de bewoners wakker zijn. Om ook de rest van de dag zo fit en energiek mogelijk te zijn is het belangrijk dat iedereen zijn of haar rust op tijd neemt. Even de ogen dicht, luieren in een stoel of ontspannen met wat muziek.

NAAR BUITEN

Bij mooi weer trekken we er graag met de bewoners op uit. Eens in de zoveel tijd gaan we een hele dag weg, bijvoorbeeld naar de Efteling. Maar ook de Oisterwijkse bossen en de Goirkese Kerk zijn favoriet. Thuis hebben we twee prachtige tuinen, waar bewoners dol zijn op de volière of kunnen rondstruinen in de grote achtertuin.

Huis Convivio tuin
Huis Convivio ontbijt

AAN TAFEL

Om 18.00 uur genieten we met zijn allen van een luxe broodmaaltijd. Omdat we in de middag al warm hebben gegeten, zorgen we dat het diner wat minder zwaar is.

DOBBELEN BIJ DE HAARD

In de avond spelen we regelmatig een spelletje bij de open haard, onder het genot van een lekkere versnapering. Ganzenborden, Pim Pam Pet of een ander oud-Hollands spel.

Huis Convivio woonkamer

WELTERUSTEN

De dag is voorbij gevlogen en het is tijd om te gaan slapen. Morgen is het weer een nieuwe dag, maar voor die tijd geniet iedereen van zijn nachtrust. Welterusten!

ELLEKE INDERFURTH

Wij maken het verschil voor onze ouderen. De glimlach, het praatje en onze bijdrage geven voldoening. Bovendien wordt de mantelzorger ontzorgd waardoor hij of zij langer een steun kan zijn voor diens dierbare. Ons motto zal altijd blijven ‘Persoonlijke aandacht en begeleiding’.