EEN DAG IN Huis Convivio

EEN DAG IN HUIS CONVIVIO

Huis Convivio eetkamer

GOEDEMORGEN

De vogeltjes fluiten, de dag gaat van start in Huis Convivio. Onze medewerkers wekken de bewoners een voor een, helpen ze uit bed en geven de zorg die nodig is. Alles op een passend ritme. Daarna is het tijd voor het ontbijt. De meeste bewoners schuiven tussen 08.30 en 10.30 uur aan voor een boterham.

KOPJE KOFFIE OF THEE

We starten de dag rustig op. Na het ontbijt drinken we een kopje koffie of thee (natuurlijk met een koekje erbij) en lezen we samen de krant. Wat voor weer wordt het vandaag? Is er nog groot nieuws geweest? En is er nog iets gebeurd in Tilburg?

Huis Convivio eetkamer
Convivio wonen

BEZIGHEDEN

De hele dag door is er ruimte voor activiteiten. Misschien komt er familie op bezoek of wil de bewoner juist samen met het team iets leuks doen. Een boek lezen, muziek luisteren of iets creatiefs ondernemen. Er zijn volop mogelijkheden. Vrijwilligers en medewerkers staan altijd klaar om de bewoners persoonlijk te begeleiden.

SAMEN ETEN

‘s Middags genieten we van een warme maaltijd, vers klaargemaakt door onze koks. Rond de klok van 13.00 uur schuiven we aan de gedekte tafel om op het gemak te lunchen. Zijn er familie of vrienden op bezoek? Er is meer dan genoeg, dus eet vooral gezellig mee.

Huis Convivio keuken en kok
Huis Convivio tuin

RUST

De lunch is achter de rug, even bijkomen van de eerste uren van de dag. Om ook de rest van de dag fit en energiek te zijn is het belangrijk dat iedereen op tijd rust neemt. Even de ogen dicht, luieren in een stoel of ontspannen met wat muziek. Dan kunnen we straks weer iets leuks gaan doen.

NAAR BUITEN

Is het droog of schijnt zelfs de zon? Dan trekken we er graag op uit. De Efteling, kinderboerderij Kerkiboo en de Oisterwijkse Bossen en Vennen zijn favorieten. Maar we brengen ook graag een bezoek aan de Goirkese Kerk, het Textielmuseum of maken een rondje op de duofiets. En met twee prachtige grote tuinen bij Huis Convivio, kunnen de bewoners altijd buiten rondstruinen en bijvoorbeeld een kijkje nemen bij onze mooie volière.

Huis Convivio tuin
een dag in Huis Convivio

AAN TAFEL

Vanmiddag hebben we warm gegeten, dus de avondmaaltijd houden we lichter. Een luxe broodmaaltijd met voor ieder wat lekkers als beleg. Om 18.00 uur gaan we met z’n allen aan tafel zodat we de tijd hebben om goed te eten.

DOBBELEN BIJ DE HAARD

De dag vliegt voorbij. Nog een paar uurtjes en dan is het alweer bedtijd. Maar eerst gaan we nog even ontspannen. Wat dacht je van een spelletje bij de open haard onder het genot van een lekkere versnapering? De bewoners vinden het heerlijk om samen te Ganzenborden, Pim Pam Pet te spelen of een ander oud-Hollands spel op tafel te zetten.

WELTERUSTEN

De zon is onder, de vogels in de tuin zijn stil en ook op straat is het rustig. Het is tijd om naar bed te gaan. Morgen is een nieuwe dag, maar voor die tijd gaan de bewoners met een glimlach en moe maar voldaan slapen. Welterusten!

“Wij maken het verschil voor onze ouderen. De glimlach, het praatje en onze bijdrage geven voldoening. Als mantelzorger lever je onbewust topsport en het is fijn als we daar iemand in kunnen ontlasten.”

ELLEKE INDERFURTH

“Wij maken het verschil voor onze ouderen. De glimlach, het praatje en onze bijdrage geven voldoening. Als mantelzorger lever je onbewust topsport en het is fijn als we daar iemand in kunnen ontlasten.”

ELLEKE INDERFURTH