Dementievriendelijke dag tijdens Dear Future in Tilburg met Zilver Tilburg Zingt

Van zaterdag 23 tot en met vrijdag 29 september is het weer de European Social Innovation Week in Tilburg, ditmaal onder de naam Dear Future. Zeven dagen lang staat de Spoorzone in het teken van innovatieve exposities, lezingen, meet-ups en de uitreiking van de Social Innovation Award. Op maandag draait het programma om het begrip dementievriendelijk.

Convivio heeft samen met andere organisaties voor Dear Future een dagprogramma samengesteld rondom het begrip dementievriendelijk. Het thema? ‘Blijf Meedoen!’ Voor mensen met een geheugenprobleem is het namelijk van groot belang dat ze mee blijven doen in de maatschappij en verbinding voelen met andere generaties.

De dementievriendelijke dag is maandag 25 september. In de ochtend zijn er meerdere workshops te volgen op het gebied van muziek, creativiteit, sport, het prikkelen van zintuigen en voorlezen. Die workshops zijn in handen van Tilburgse verenigingen en zzp’ers en een basisschool. ’s Middags staat net als andere jaren Zilver Tilburg Zingt op het programma, waarbij het publiek mee kan zingen met allerlei liedjes. Dat gebeurt dit jaar onder leiding van Esther Barten en het Tilburgse koor ‘De Gouden Mix’. Zilver Tilburg Zingt wordt rond 15.30 uur afgesloten met het Tilburgse volkslied. De dag duurt van 09.30 tot 23.00 uur en vindt plaats in de Koepelhal. Meer informatie is te vinden op de site van Dear Future.

Dementie-simulator

Van zondag 24 tot en met dinsdag 26 september is op het festivalterrein van Dear Future ook een dementie-simulator van Into D’mentia te vinden. Daarin kan iedereen ervaren hoe het is om dementie te hebben en hoe het is om gevoelens als verwarring, desoriëntatie en onzekerheid te ervaren. Vijf jaar geleden won de simulator de Social Innovation Award.