Dinsdag 21 november: Lezing ‘Als je verdwaald bent in jezelf’

Psychosociaal consultant Ietje Luiken geeft dinsdagavond 21 november bij de dagbesteding van Convivio de lezing ‘Als je verdwaald bent in jezelf’. Daarin geeft ze onder meer handvatten en inspirerende ideeën over hoe je iemand met dementie kunt verleiden tot ander gedrag en tot genieten.

Luiken ontwikkelde jaren geleden het Psychosociaal Interventieproject, waarin ouderen met cognitieve stoornissen begeleid worden. In haar lezing gaat ze verder in op de nieuwste neurowetenschappelijke inzichten van de hersenkunde. Door die inzichten zijn er meer en ook andere mogelijkheden ontstaan in hoe je kunt omgaan met ouderen met een geheugenprobleem.

Bij zorglocaties kunnen medewerkers bijvoorbeeld het beste een gunstige leefomgeving creëren. Van het gebouw en de werkwijze tot het personeel zelf. Luiken gaat tijdens de lezing verder in op die mogelijkheden en geeft bezoekers handvatten om het zelf in de praktijk te brengen.

De lezing is dinsdagavond 21 november om 19.00 uur bij dagbesteding Convivio aan de Goirkestraat 178. De toegang is gratis, aanmelden kan per mail. Vermeld ook met hoeveel personen u wilt komen.

Foto’s: Ietje gaf de lezing ook op dinsdag 1 november