NIEUWS

Donaties voor stichting dankzij Piushaven Gloeit en Emme

De afgelopen maanden heeft Stichting Vrienden van Convivio meer dan duizend euro gedoneerd gekregen. Een deel van het geld is beschikbaar gesteld via lichtjesevenement Piushaven Gloeit. De rest van het bedrag is gedoneerd door Emme Wijdemans.

Piushaven Gloeit is een jaarlijks evenement in de Piushaven waarbij het Vendelierspark omgetoverd is tot winters dorp en Tilburgers gezamenlijk wensballonnen op het water kunnen los laten. Daarmee kunnen ze symbolisch het jaar uitluiden en dierbaren herdenken. De wensballonnen waren te koop bij verschillende winkels en horecagelegenheden in de Piushaven. De opbrengst ging naar het goede doel, dit jaar Stichting Vrienden van Convivio, die zich inzet om een huiselijke omgeving te creëren voor mensen met dementie.

Wensballonnen

“Met de stichting waren we aanwezig bij dit evenement en hebben we mede gezorgd dat alle kaarsjes aangestoken in de wensballonnen zijn aangestoken. Dat werd zeer gewaardeerd (niet iedereen heeft natuurlijk een aansteker op zak)”, vertelt secretaris Karin van Sprang. De avond is goed bezocht en er gingen tal van wensballonnen het water op. “Toen het donker werd, zorgde dat voor een mooie sfeer.”
 
In totaal heeft Stichting Vrienden van Convivio €1.000,- aan sponsorgeld ontvangen naar aanleiding van Piushaven gloeit. Met dat geld kan onder andere de tuin een metamorfose ondergaan. “Namens Convivio; iedereen bedankt, we zijn er erg blij mee!”

Snoezeldieren

Vorig jaar kreeg Stichting Vrienden van Convivio ook een mooie donatie van Emme Wijdemans. Zij zamelde geld in op haar middelbare school (het Beatrix College) en kon daardoor maar liefst €340.- doneren. Emme kwam hierover vertellen tijdens het benefietconcert in september. De stichting heeft het geld gebruikt om snoezeldieren aan te schaffen voor de dagbesteding en Huis Convivio. Bewoners en bezoekers genieten erg van de dieren. Het is leuk om ze te aaien, maar het geeft ook aanleiding tot gesprekjes over huisdieren.

Een donatie overmaken naar Stichting Vrienden van Convivio kan via Rabobankrekening: NL19 RABO 0308 3105 27 ten name van Stichting Vrienden van Convivio onder vermelding van ‘Donatie belevingstuinen’.

Meer over Stichting Vrienden van Convivio is hier te vinden