Eerste mozaïeken bol voor kunstproject dementievriendelijk Tilburg-West bijna klaar

Met dank aan de eerste financiële bijdragen is een groep vrijwilligers begonnen met het maken van een mozaïeken bol. Ze maken de bol in het kader van Kunstproject dementievriendelijk Tilburg-West. Het is de eerste van de drie bollen die gemaakt worden.

Het mozaïek op de eerste bol begint inmiddels al aardig vorm te krijgen. De financiering voor de tweede bol is bijna rond, wat betekent dat ook die binnenkort gemaakt kan worden. Voor de realisatie van de derde bol en de wandelroute is het Kunstproject nog op zoek naar financiële steun en vrijwilligers.

De aftrap van het Kunstproject vond september vorig jaar plaats. Met het project wil de wijk mensen met en zonder geheugenproblemen verbinden door middel van kunst. Daarvoor worden er drie mozaïeken bollen gerealiseerd die langs een speciale wandelroute geplaatst worden. Op de bollen komt een vergeet-me-nietje, het symbool voor het project, waarmee we niet vergeten dat iedereen in de maatschappij er toe doet. Ook hen met een geheugenprobleem. De bollen en wandelroute nodigen uit tot nadenken over deze doelgroep en de impact die een geheugenprobleem heeft op het leven van iemand.

Financiering
Het project kan gerealiseerd worden door de verkoop van kleine bankjes die door vrijwilligers en deelnemers van de dagbesteding van Convivio gemozaïekt zijn. Ook kan het project uitgevoerd worden door financiële bijdragen. De mozaïek-bankjes zijn nog te koop, onder meer vrijdag 17 maart bij de open dag van de zorg in MFA Het Kruispunt aan de Sinopelstraat 1 en bij AC Siza in de Karmijnstraat 5. In MFA het Kruispunt wordt elke vrijdagmiddag aan de bol gewerkt.

Wilt u ook uw steentje bijdragen?  Meldt u dan aan om te helpen bij het mozaïeken, koop een gemozaïekt benkske, verwerf donateurs en sponsoren of steun het project met een financiële bijdrage via onderstaand banknummer. 

NL52 RABO 0102 54 6452
t.n.v. Contour de Twern, wijkcentrum t Sant ovv Vergeet me niet kunstproject
Nummer 1303500 – project nr. 10560. 

Voor meer informatie  kunt u bellen met dagbesteding Convivio: 013- 590 5283