Feestweek bij Huis Convivio: bewoners maken Franse reis

De zomer zit er bijna op, maar bij Huis Convivio gaan de bewoners toch nog op reis. Tijdens de feestweek van 11 tot en met 15 september gaan ze ‘op reis in eigen huis’. Het thema: Frankrijk.

Vijf dagen lang kunnen de bewoners deelnemen aan een uitbundig Frans programma, met voor ieder wat wils. Er zijn niet alleen activiteiten in de feestweek, ook in de keuken is gedacht aan passende gerechten die in stijl gepresenteerd worden. Zo zitten er in het dagmenu de hele week Franse gerechten.

Als aftrap wordt er maandag 11 september een heerlijk Frans ontbijt geserveerd. Van croissants met jam, tot Franse kaasjes. ’s Middags wordt de binnentuin omgetoverd tot het Montmartre-plein, waar bewoners samen met familieleden een schilderij kunnen maken. Voor de liefhebbers is er ook jeu de boules en er klinken Franse chansons.

miMakker

De tweede dag van de feestweek gaan de deelnemers van de feestweek naar Safaripark Beekse Bergen, voor een gezamenlijke boottocht en een picknick. Woensdag volgt er een creatieve ochtend met het maken van lavendel-geurzakjes die bijvoorbeeld in de kledingkast gehangen kunnen worden. In de middag is er een optreden van een miMakker, een soort clown die is opgeleid om op een non-verbale manier contact te leggen met mensen met een geheugenprobleem.

Op alweer de een-na-laatste dag volgen er een quiz over Frankrijk en een lunch bij Stad Parijs. De dag wordt afgesloten met een bioscoop in eigen huis. De feestweek wordt tot slot vrijdag afgesloten met een barbecue én bonte avond.

Foto’s van de activiteiten zijn later in de maand terug te vinden op deze website.