Kunstproject ‘Vergeet me niet’: mozaïeken bol voor verbintenis (foto’s)

Kunstproject dementievriendelijk Tilburg-West werd in september afgetrapt. In de wijk wordt kunst ingezet om mensen met en zonder geheugenprobleem te verbinden. Dat gebeurt in de vorm van een mozaïeken bol.

Verschillende vrijwilligers zijn onlangs begonnen met het maken van de bol. Op die bol wordt het vergeet-me-nietje zichtbaar gemaakt. Een symbool waarmee we niet vergeten dat iedereen in de maatschappij er toe doet. Doordat ouderen met een geheugenprobleem steeds vaker lang thuis blijven wonen, is het van belang dat buurtbewoners van alle leeftijden bijdragen aan de veiligheid en vriendelijkheid van de woonomgeving.

In totaal worden er drie van deze mozaïeken bollen gerealiseerd die in Tilburg-West langs een wandelroute worden geplaatst. Deze nodigt uit om na te denken over mensen met geheugenproblemen en de impact die ze hebben op het leven.

Ook zijn er door vrijwilligers verschillende bankjes gemozaïekt én verkocht voor de realisatie van het kunstproject. Wilt u ook uw steentje bijdragen? Meldt u dan aan om te helpen bij het mozaïeken, koop een gemozaïekt benkske, verwerf donateurs en sponsoren of steun het project met een financiële bijdrage via onderstaand banknummer.

NL52 RABO 0102 54 6452,
t.n.v. Contour de Twern, wijkcentrum t Sant ovv Vergeet me niet kunstproject
Nummer 1303500 – project nr. 10560

Wilt u meer informatie dan kunt u bellen met dagbesteding Convivio: 013- 590 5283.