NIEUWS

Nieuwe ondersteuning bij mantelzorg: Convivio Thuis

 

Convivio komt met een nieuw concept. Vanaf 1 november start namelijk Convivio Thuis. Voor mensen met dementie die graag in hun eigen vertrouwde omgeving willen blijven wonen, maar wel ondersteuning kunnen gebruiken, biedt Convivio Thuis uitkomst.

De focus ligt op het geven van aanvullende mantelzorg zodat de persoon met dementie op een fijne en verantwoorde manier thuis kan blijven wonen. “Zo houdt diegene de regie over zijn eigen leven”, legt Elleke Inderfurth, directrice van Convivio Zorg uit. “Uw wensen voor zorg aan huis staan centraal en wij leveren daar een oplossing op maat voor.”

Mantelzorgers ondersteunen

De aanvullende mantelzorg en hulp bij dementie van Convivio Thuis kan in heel Tilburg en omgeving worden aangevraagd. Elleke: “We zorgen ervoor dat de mantelzorgers die nu al 24/7 klaar staan voor hun partner of ouder, ondersteuning krijgen en ontlast worden. Alles met het doel dat iemand langer en vooral prettiger thuis kan blijven wonen.”

De medewerkers van Convivio Thuis hebben volop ervaring in zorg voor mensen met dementie, ouderenzorg en natuurlijk ook de aanvullende mantelzorg. Zo kunnen ze mantelzorgers en mensen met dementie helpen bij huishoudelijke taken, het doen van de boodschappen of koken, persoonlijke zorg en begeleiding geven maar natuurlijk ook gewoon gezelschap houden.

Onze dementiezorg

Convivio Thuis draait net als Convivio om persoonlijke zorg, waarbij we altijd uitgaan van de bewoner of cliënt  in kwestie? Wat is diens levensgeschiedenis en hoe wil iemand worden aangesproken? Samen met de familie en mantelzorger kijken we welke vorm van ondersteuning gewenst is en wat het best bij de persoon past.

Voor mantelzorgers en andere familieleden komt het leven thuis vaak onder druk te staan wanneer iemand de diagnose dementie krijgt. Tegelijk willen mensen zo lang en fijn mogelijk thuis kunnen blijven wonen, op de plek die voor hen vertrouwd is en waar ze bekend zijn. Convivio Thuis maakt dat mogelijk en biedt ademruimte aan de mantelzorger.

Onze ondersteuners nemen altijd de tijd om iemand te leren kennen en proberen met gerichte vragen en tijdens gezellige onderonsjes erachter te komen wat de wensen en behoeften zijn. Zo spelen we in op het verminderde functioneren van het brein en de intuïtie die een hoofdrol gaat spelen en blijft iemand betrokken bij het alledaagse leven. Alles in samenwerking met de mantelzorger en familie.

Binnenkort verschijnt er op deze website meer informatie over Convivio Thuis. Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact op via info@convivio-zorg.nl.