Een nieuwe collega en medewerker: Annelies Andriese

Annelies Andriese is in augustus bij Convivio begonnen als kwaliteitsmedewerker. Zij zal ervoor zorgen dat het ‘Kwaliteitshandboek’ wordt uitgebreid en als naslagwerk kan dienen voor iedereen binnen Convivio.

“Ik ben Annelies Andriese (1955) en ben geboren en getogen in Oirschot. Inmiddels woon ik al weer heel wat jaren met veel plezier in Tilburg. Ik heb 2 dochters van eind 20 waarvan er nog 1 thuis woont. In mijn vrije tijd vind je me op de fiets, in mijn tuin(tje), met een goed boek of ben ik nieuwe recepten aan het uitproberen met vriendinnen. Want koken doe ik graag, net als eten ook…”

Na jaren in grote instellingen te hebben gewerkt ben ik ontzettend blij dat ik weer in een kleinschalige organisatie aan de slag mag. Een organisatie waar men elkaar kent en een persoonlijke en warme benadering van de cliënten hoog in het vaandel staan.”

Wat ga je doen?

“Loek en Elleke hebben me gevraagd om het ‘Kwaliteitshandboek’ verder uit te breiden en er voor te zorgen dat het handboek een goed hulpmiddel en naslagwerk is/wordt voor iedereen in de organisatie. Iedereen weet dat de kwaliteit van zorg aan hoge, wettelijk vastgestelde eisen moet voldoen. De zorginspectie controleert dat voortdurend en doet dat onder andere door het handboek te raadplegen.

Behalve dat het hebben van een actueel Kwaliteitshandboek een verplichting is, biedt het ook de mogelijkheid om te registreren, vast te leggen en vinkjes te zetten zodat het aantoonbaar is dat er volgens de regels wordt gewerkt. Ik ga daar graag samen met de medewerkers mee aan de slag.”

Wat heb je hiervoor gedaan?

“Het grootste deel van mijn loopbaan was ik leidinggevende of manager in zorginstellingen. Na mijn start als verpleegkundige (8 jaar) ben ik verder gaan studeren (hoger sociaal agogisch onderwijs) en heb nog diverse cursussen en opleidingen gedaan waaronder kwaliteitsmanagement.”

Wil je kennismaken met Annelies of contact met haar opnemen? Stuur haar dan een mail.