NIEUWS

Stichting Vrienden van Convivio start wervingsactie voor nieuwe binnentuin

Achter Huis Convivio is in het voorjaar van 2020 een belevingstuin aangelegd. Stichting Vrienden van Convivio wil nu ook de binnentuin van Huis Convivio onder handen nemen en start daarom een wervingsactie.

Foto’s geven een goede indruk van de belevingstuin achter Huis Convivio: prachtige pergola’s en knusse hoekjes. Een prikkelende omgeving waar de bewoners op een gemak een wandelingetje kunnen maken of even kunnen genieten van de rust.

Vernieuwing

Dat moet ook kunnen met de binnentuin, dacht de stichting zo. Daarom wil zij in 2021 de binnentuin opknappen en belevingsgericht maken. “We willen ervoor zorgen dat de bewoners van Convivio daar ook kunnen ontspannen. Dat ze even een frisse neus kunnen halen en geprikkeld worden door de omgeving”, licht voorzitter Jan Bogaers toe. “Met uw gift en de financiële steun van andere donateurs kunnen we zo snel mogelijk beginnen met de vernieuwing van de binnentuin.”

Stichting Vrienden van Convivio is daarom dus een nieuwe wervingsactie gestart. Dankzij eerdere donaties is er al een bedrag van 5.000 euro voor de tuin. Maar de kosten voor de realisatie zijn hoger. “Met name de renovatie van de bestaande bestrating en het aanleggen van nieuwe terrassen vraagt om een behoorlijk investering”, aldus Jan Bogaers.

Doneren?

Gebruik daarvoor dan het bankrekeningnummer: NL19 RABO 0308 3105 27 t.n.v. Stichting Vrienden van Convivio, onder vermelding van ‘Binnentuin’.

Meer informatie over de renovatieplannen, de aanleg van de binnentuin, het doneren en de stichting is te vinden in dit bestand (klik hier).