Nieuws

Tuinen bij Convivio zomerklaar dankzij vrijwilligers NLdoet 2024

De tuinen bij Huis Convivio zijn en de dagbesteding zijn weer helemaal zomerklaar, dankzij de vrijwilligers van NLdoet 2024! Deze jaarlijkse vrijwilligersactie vond vrijdag 15 maart plaats. Zowel bij de dagbesteding als bij het woonhuis ging een team van zeven vrijwilligers aan de slag met bloembollen, bezems en ander gereedschap.

Bij de dagbesteding hebben Emile, Bart en vijf medewerkers van Elho de tuin opgeknapt. Er is keihard gewerkt: ze hebben onkruid verwijderd, een grote foto opgehangen, bloemen geplant en het terrein geharkt. Wat een gezellige, zonnige dag was het. Als extra verrassing hebben we nog een paar potten en planten cadeau gekregen van Elho!

Bij Huis Convivio hebben de leden van Stichting Vrienden van Convivio, Robert en zijn dochter en vrijwilligster Madeleine samen de handen uit de mouwen gestoken. Ze hebben tijdens NLdoet 2024 twee kruidenbakken gevuld met bloembollen en ander moois. Robert heeft de paal voor het schaduwdoek stevig neergezet en de rest heeft overal voorjaarsbloemen en zaden geplant.

Alsof dat nog niet genoeg was, hebben ze ook geveegd, alle meubels schoongemaakt, groene aanslag verwijderd, een dode boom eruit gehaald en de jeu-de-boulesbaan gereed gemaakt. Wat een fantastische dag en wat is er veel werk verzet!