Vrijwilligers bespreken tops en tips tijdens vrijwilligersavond

De vrijwilligers van Convivio zijn maandag 26 februari samengekomen bij de dagbesteding voor een informatie kennismakingsavond, samen met Loek, Elleke en medewerkster Franca van Gompel. Een verslag van vrijwilliger Petra van den Heuvel.

Voor de avond werden we ontvangen met lekkere taarten en koffie en thee, het leek wel een feestje! Naast Loek, Elleke en Franca, waren er ook twee bestuursleden van Stichting Vrienden van Convivio. Zij informeerden ons over hoe Convivio als organisatie is, lichtten enkele praktische zaken toe zoals het declaratieformulier en vertelden de plannen rondom het benefietconcert van zondag 8 april.

Team
Na het openingswoord van Loek volgde een voorstelrondje, zodat iedereen direct wist met wie hij aan tafel zat en waar de medevrijwilligers werkzaam zijn. Het was erg leuk om kennis te maken met collega-vrijwilligers en bijvoorbeeld te horen wat hun werkervaring is. Wat ook leuk was om te zien, was dat er enkele mannen in het gezelschap zaten. Over het algemeen zijn de vrouwen in de meerderheid in dit soort werk – zo ook bij Convivio – dus fijn dat er ook mannen zijn die hun aandeel komen leveren. Eén van de mannen is zelfs nog maar 21, student én buurman van de dagbesteding, de plek waar hij vrijwilliger is.

Na de kennismaking hebben we gesplitst in twee groepen de tops en tips verzameld van het werk als vrijwilliger, doorgesproken waar we tijdens ons werk tegenaan lopen en vooral ook ervaringen uitgewisseld. Verder is er gebrainstormd over eventuele activiteiten die we in de toekomst willen of kunnen gaan ondernemen.

Als ik terugkijk naar deze avond, kan ik wel zeggen dat iedere vrijwilliger met veel plezier werkt bij Convivio. We ervaren het werk als een warm bad, en bovendien vindt iedereen het fijn om met deze doelgroep te werken en iets voor ze te betekenen. Vanuit Loek en Elleke komt veel waardering voor ons als vrijwilligers, en dat bleek ook deze avond maar weer. We hebben de bijeenkomst afgesloten met een hapje en een drankje. Over een half jaar gaat er weer zo’n bijeenkomst plaatsvinden, is het plan van Loek. Daar zien we als vrijwilligers erg naar uit.

Oproep
Convivio is altijd op zoek naar goede vrijwilligers bij de dagbesteding of Huis Convivio. Er zijn verschillende activiteiten waarbij je hulp als vrijwilliger gevraagd kan worden. Denk aan wandelen, koken, bakken, schilderen, tekenen, spelactiviteiten, muziek luisteren of zelf een instrument bespelen, in samenwerking met professionele ondersteuning van onze medewerkers. Ben je geïnteresseerd of ken je iemand die perfect is voor dit werk? Neem dan per mail contact op met Loek Inderfurth.