NIEUWS

Vrijwilligers NLdoet steken handen uit de mouwen bij Convivio

Een grote groep vrijwilligers heeft vrijdag 11 maart een dag lang geholpen bij Convivio tijdens de vrijwilligersactie NLdoet. We hadden zoveel aanmeldingen gekregen dat er zelfs een extra initiatief is gecreëerd. Vrijwilligers vanuit de Branchevereniging Kleinschalige Zorg namen de bewoners van Huis Convivio mee naar de bossen.

In het kader van NLdoet konden vrijwilligers zich aanmelden om een dag te komen helpen bij Convivio. Bij de dagbesteding is een groep vrijwilligers van de gemeente Tilburg de hele middag bezig geweest met het opruimen van de tuin. Nu het voorjaar eraan komt, kon de tuin wel een opfrisbeurt gebruiken namelijk.

Samen hebben ze de jeu-de-boulesbaan klaargemaakt voor de zomer. De schuur is opgeruimd, alle plantenbakken zijn ververst, de tuinmeubels zijn schoongemaakt en de vrijwilligers hebben zelfs het hele terras onkruid- en bladvrij gemaakt! Tussendoor was er uiteraard tijd voor een kop koffie en cake met de deelnemers van de dagbesteding.

Tekst gaat verder na de foto’s.

Belevingsgerichte hal

Intussen hebben vier vrijwillige klussers zich van hun meest creatieve kant laten zien en de centrale hal van Huis Convivio een make-over gegeven. “Die hal was vrij wit en kaal, niet echt gezellig”, vertelt directie-assistent Ingeborg Inderfurth. “Terwijl veel bewoners er juist gaan zitten om even de rust op te zoeken. Daarom wilden we hem gezelliger aankleden en er een belevingsgerichte hal van maken met fijne materialen, kleuren en mooie aankleding.” Het idee: het buitengevoel naar binnen brengen en er zo een verlengstuk van de tuin van maken. Zo is de hal een fijne plek om even te ontspannen.

Vrijwilligers Marian en Freek van der Heijden (Stichting Vrienden van Convivio), Frans van Erve en José Rosmulder hebben daarom de muren groen geverfd. Ook hebben ze een wand behangen met een steenprint, zodat het lijkt op een buitenmuur. Ingeborg: “In de hal staan nu een knuffelschaap, vogelhuisje met levensechte vogels die fluiten en een bankje. De groene muren zijn afgemaakt met een mooie bomenfolie.”

Tekst gaat verder na de foto’s.

Wandelen

En terwijl de vrijwilligers druk aan het klussen waren, heeft het team van Branchevereniging Kleinschalige Zorg de bewoners meegenomen naar de Oisterwijkse bossen. Het team kiest ieder jaar tijdens NLdoet een activiteit uit bij een kleinschalige zorgorganisatie en had nu zijn oog laten vallen op Convivio. Verdeeld over twee groepen hebben ze het rolstoelpad gelopen en bij Groot Speijck genoten van een kopje koffie met gebakje. De bewoners hebben daar iedere seconde van genoten en konden bij terugkomst gelijk genieten van hun nieuwe hal.