Zilver Holland Zingt: zingen als therapie bij dementie

De European Social Innovation Week 2016 (ESIW16) staat op maandag 19 september in het teken van bewegen en zingen. Zo is er een college over wat dansen doen met mensen die aan dementie leiden en vindt Zilver Holland Zingt plaats.

Wonderen voor het brein
Zowel bewegen als zingen zijn vormen van therapie die invloed hebben op het brein van mensen met een geheugenprobleem. Het maakt de geest wakkerder en actiever en helpt bijvoorbeeld met het ophalen van aangename herinneringen. Daarom staat de maandag van European Social Innovation Week 2016 in het teken van bewegen en zingen.

Convivio maakt samen met verzorgingshuis De Wever, Alzheimer Nederland en Prins Heerlijk deze speciale dag mogelijk. Behalve het college over dansen en dementie zijn er verschillende workshops over beweging en muziek en is Zilver Holland Zingt.

Zingen
Bij Zilver Holland Zingt gaan zo’n 500 mensen tegelijk zingen. Via een live-stram doen er door het land verspreid nog eens 80 verzorgingshuizen mee. Het koor De Gouden Mix neemt hierin het voortouw. Bent u niet in de gelegenheid om bij Zilver Holland Zingt aanwezig te zijn? Omroep Brabant zendt de uitvoering live uit en deelt de stream met diverse gemeenten.

Alle programmaonderdelen van ESIW16, waaronder het college en Zilver Holland Zingt, zijn vrij te bezoeken. Geïnteresseerden kunnen zich online aanmelden of op de dag zelf aanschuiven. Zilver Holland Zingt vindt maandag 19 september van 9.30 tot 16.00 uur plaats in de Koepelhal in de Spoorzone van Tilburg.