NIEUWS

Zorgeloos ouder worden in appartementen D’n Wilhelm in Tilburg

Het oude, klassieke pand aan het Wilhelminapark 139 in Tilburg wordt omgetoverd tot appartementencomplex D’n Wilhelm. Voorheen zat hier een tandartspraktijk, half maart 2020 worden er zeven woningen opgeleverd voor senioren. Toekomstige bewoners kunnen op deze locatie gebruikmaken van diensten als Convivio Zorg en Saar aan Huis.

Het woonconcept richt zich op verbinding in de directe omgeving en creëert een plek waar mensen zorgeloos ouder kunnen worden. De ligging is ideaal: slechts twee deuren verderop is de apotheek te vinden, schuin tegenover het pand ligt het Wilhelminapark met daaraan een Coop-supermarkt en de warme bakker.

Download hier de brochure

Convivio Zorg

Bij D’n Wilhelm is zorg altijd in de buurt, ook als de bewoners het voorlopig nog niet nodig hebben. Zo kunnen ze (in de toekomst) gebruikmaken van Convivio Zorg of Saar aan Huis. De dagbesteding van Convivio Zorg bevindt zich om de hoek van D’n Wilhelm. Middels een WMO-indicatie kunnen bewoners van D’n Wilhelm als ze daar behoefte aan hebben, deelnemen aan gemeenschappelijke activiteiten of tijdens de avondopenstelling een maaltijd nuttigen.

Convivio helpt bij het bekijken van alle mogelijkheden en de aanvraag van een indicatie. Verder zijn er regelmatig (tegen betaling) creatieve en thematische workshops te volgen rond de feestdagen, vinden er lezingen en andere evenementen plaats en zijn er ruimtes beschikbaar om te huren voor bijvoorbeeld een vereniging of koor.

Saar aan Huis

Ook de diensten van Saar aan Huis behoren tot de mogelijkheden waar de bewoners gebruik van kunnen maken. Als het even niet meer zo makkelijk gaat als gehoopt en lichte huishoudelijke taken of de boodschappen niet meer lukken, kunnen huurders Saar aan Huis inschakelen.

Vanuit Saar komt iemand persoonlijk helpen bij de kleine dingen in huis, zoals het maken van een soep, het meegaan naar de apotheek of het gewoonweg samen drinken van een kopje koffie. Het initiatief draait om aanvullende mantelzorg en wordt bij een aantal zorgverzekeraars ook vergoed. Elke Saar die langskomt, werkt vanuit het hart en heeft ruime ervaring.

D'n Wilhelm