Coronavirus:actuele maatregelen

ACTUELE MAATREGELEN CORONAVIRUS

Convivio houdt u op deze pagina op de hoogte van de meest recente maatregelen en actuele ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19.

Om besmetting en verspreiding van het COVID-19-virus te voorkomen bij onze bewoners en deelnemers treft Convivio diverse preventieve maatregelen. In december en januari zijn we helaas getroffen door een reeks besmettingen. Inmiddels is het huis weer vrij van COVID-19. We zetten alles op alles om dat zo te houden. We denken uiteraard graag met familieleden van bewoners mee om in geval van nood uitzonderingen te maken. 

Convivio bekijkt van dag tot dag welke maatregelen genomen moeten worden. Algemene informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over het virus zijn te vinden op de website van het RIVM. Zorgprofessionals kunnen op deze speciale webpagina van het RIVM terecht voor concrete informatie en adviezen.

Voor vragen over de zorg bij Convivio tijdens de uitbraak van COVID-19 kunt u contact opnemen met Merian den Boer (06-53173536, Huis Convivio) of Elleke Inderfurth (06-40701120, Dagbesteding Convivio).

Maandag 3 mei 2021

In Huis Convivio is onder de bewoners en medewerkers inmiddels een vaccinatiegraad van boven de 80 procent! Daarmee zijn de meesten volledig gevaccineerd. Het is heerlijk om weer kennissen, kleinkinderen en zelfs achterkleinkinderen te zien in Huis Convivio. Dat voelt goed voor iedereen.

De eerdere bezoekregels zijn daarom grotendeels opgeheven. Bezoekers hoeven geen afspraak meer te maken en mogen via de achteringang, zonder aan te bellen, binnenlopen. Ook mogen families hun naaste weer meenemen naar huis of voor een heerlijke wandeling, mits de landelijke maatregelen worden opgevolgd.

Toch vragen we om nog gepast met bezoek om te gaan, omdat de besmettingscijfers landelijk nog zeer zorgelijk zijn. Wanneer een bezoeker klachten heeft, in aanraking is geweest met een besmet persoon of positief is getest, is een bezoek niet toegestaan. Draag daarnaast als bezoeker een mondmasker, houd afstand in de wandelgangen en pas de handhygiëne toe.

Bezoekregels Huiskamer
• Bezoekers die alleen langs komen, zijn welkom in de Huiskamer.
• Bezoekers mogen weer gebruikmaken van de koffie en/of thee in de huiskamer.
• Bezoekers die met meerderen langs komen vragen we om plaats te nemen in het appartement of (bij mooi weer) gezellig onze mooie tuin te zitten.
• Gewoon even binnenlopen kan ook weer.

Bekijk hier het overzicht van eerdere maatregelen van Convivio sinds maart 2020.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

Wilt u meer informatie over Huis Convivio of dagbestedingscentrum Convivio? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dierbare om Convivio te bezoeken? Neem dan contact met ons op.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

Wilt u meer informatie over Huis Convivio of dagbesteding Convivio? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dierbare om Convivio te bezoeken? Neem dan contact met ons op.