Coronavirus:actuele maatregelen

ACTUELE MAATREGELEN CORONAVIRUS

Convivio houdt u op deze pagina op de hoogte van de meest recente maatregelen en actuele ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19. Bekijk hieronder de maatregelen die sinds 17 november 2021 gelden.

Om besmetting en verspreiding van het COVID-19-virus te voorkomen bij onze bewoners en deelnemers treft Convivio diverse preventieve maatregelen. In december en januari zijn we helaas getroffen door een reeks besmettingen. Inmiddels is het huis weer vrij van COVID-19. We zetten alles op alles om dat zo te houden. Voor vragen over de maatregelen en zorg bij Convivio kunt u contact opnemen met Merian den Boer (06-53173536, Huis Convivio) of Elleke Inderfurth (06-40701120, Dagbesteding Convivio).

Algemene informatie
Convivio bekijkt dagelijks welke maatregelen genomen moeten worden. Algemene informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over het virus zijn te vinden op de website van het RIVM. Zorgprofessionals kunnen op deze speciale webpagina van het RIVM terecht voor concrete informatie en adviezen.

Woensdag 17 november 2021

In verband met het groeiende aantal coronabesmettingen hebben we helaas weer nieuwe regels voor bezoek aan Huis Convivio. Vanaf woensdag 17 november geldt er een preventief en laagdrempelig testbeleid voor bewoners en medewerkers.

Nieuwe regels:
• Bewoners gaan niet tijdelijk meer naar de dagbesteding om kruisbesmetting te voorkomen.
• Maximaal 2 bezoekers per bezoekmoment.
• Voorlopig is GEEN bezoek meer mogelijk in de huiskamer.
• Een mondkapje in Huis Convivio is verplicht.
• Het advies is om terughoudend te zijn met bezoek buitenshuis. Neem uw naaste bijvoorbeeld niet mee naar familiebijeenkomsten. Heerlijk wandelen buiten is uiteraard prima.

Algemeen advies en beleid bij uitbraak
Daarnaast geldt het algemene advies, zoals het RIVM ook hanteert, om thuis te blijven bij klachten totdat je een negatieve PCR-test hebt. Ook als een huisgenoot positief is getest (ongeacht of je gevaccineerd bent), blijf je thuis. Ben je in aanraking geweest met iemand die positief is getest? Blijf ook dan thuis. Verder geldt er een mondkapjesplicht bij Huis Convivio (zelf meenemen). Houd ook anderhalve meter afstand en desinfecteer bij binnenkomst je handen.

Mocht er opnieuw een uitbraak zijn in Huis Convivio, dan hebben we daarvoor in overleg met de familieraad en huisarts een nieuw beleid vastgesteld. Als er een bewoner besmet is, dan gaat het hele huis in quarantaine en gaan zowel de medewerkers als bezoek in een beschermend pak.

Vragen over de nieuwe regels? Neem dan contact op via m.den.boer[at]convivio-zorg.nl.

Bekijk hier het overzicht van eerdere maatregelen van Convivio sinds maart 2020.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

Wilt u meer informatie over Huis Convivio of dagbestedingscentrum Convivio? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dierbare om Convivio te bezoeken? Neem dan contact met ons op.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

Wilt u meer informatie over Huis Convivio of dagbesteding Convivio? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dierbare om Convivio te bezoeken? Neem dan contact met ons op.