Coronavirus:actuele maatregelen

ACTUELE MAATREGELEN CORONAVIRUS

Convivio houdt u op deze pagina op de hoogte van de meest recente maatregelen en actuele ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus.

Om besmetting en verspreiding van het coronavirus te voorkomen bij onze bewoners en deelnemers treft Convivio diverse preventieve maatregelen. Tot op heden zijn er gelukkig nog geen (verdenkingen van) besmettingen bij onze cliënten en medewerkers. We zetten alles op alles om dat zo te houden. We denken uiteraard graag met familieleden van bewoners mee om in geval van nood uitzonderingen te maken. 

RIVM

Convivio pakt de richtlijnen van het RIVM zeer serieus op en bekijkt van dag tot dag welke maatregelen het moet nemen om de dagelijkse zorg zo goed mogelijk door te laten gaan. Algemene informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus zijn te vinden op de website van het RIVM. Zorgprofessionals kunnen op deze speciale webpagina van het RIVM terecht voor concrete informatie en adviezen.

Voor vragen over de zorg bij Convivio tijdens het coronavirus kunt u contact opnemen met Merian den Boer (06-53173536, Huis Convivio) of Elleke Inderfurth (06-40701120, Dagbesteding Convivio).

Met hartelijke groet,

Elleke Inderfurth
Directeur Convivio

LAATSTE NIEUWS

Dinsdag 17 maart

Om onze bewoners zo goed als gaat te beschermen tegen het coronavirus, neemt Convivio de adviezen en maatregelen van het RIVM, de GGD en het ministerie van VWS over. De zorg en gezondheid van onze bewoners staat altijd voorop. Daarom hanteren wij tot en met maandag 6 april de volgende maatregelen.

Dagbesteding gesloten

Helaas is besloten dat de maatregelen en adviezen voldoende aanleiding zijn om onze dagbesteding per direct te sluiten, in ieder geval tot en met maandag 6 april. Voor vragen kunt u contact opnemen met Elleke Inderfurth (06-40701120).

Geen bezoek

Huis Convivio is vanaf heden gesloten voor bezoek. Het is een moeilijke beslissing die we hebben genomen naar aanleiding van de landelijke adviezen. Om bewoners zoveel mogelijk extra aandacht te geven en gezellige, ontspannende momenten te bieden, zet Convivio zich extra in om versneld nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

Bewoners ophalen

Het is tijdelijk niet mogelijk om bewoners van Convivio op te halen. Wij vragen een ieders begrip hiervoor. Elke beweging van onze bewoners buitenshuis, in gezelschap van anderen, vormt een risico op besmetting.

Familiegesprekken

Gesprekken met de familie van bewoners over de zorg die we zullen leveren, vinden telefonisch plaats of worden verschoven naar een later moment. Gezien de bijzondere omstandigheden vragen we ook hiervoor het begrip van de families.

Wasverzorging

Omdat veel familieleden en vrienden van onze bewoners zorgdragen voor de was, vragen wij hen om het telefonisch te melden als ze de was komen halen. Convivio zorgt ervoor dat de was klaar staat in de hal zodat deze direct kan worden meegenomen. Wanneer de was wordt teruggebracht, zorgt Convivio ervoor dat de was in de juiste kast van de bewoner komt.

Geen diensten door derden

Alle diensten die door derden bij Convivio worden aangeboden bij bewoners, zoals de schoonheidsspecialiste, de thuiskapper en de pedicure, worden per direct tot en met 6 april opgeschort.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

Wilt u meer informatie over Huis Convivio of dagbestedingscentrum Convivio? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dierbare om Convivio te bezoeken? Neem dan contact met ons op.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

Wilt u meer informatie over Huis Convivio of dagbesteding Convivio? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dierbare om Convivio te bezoeken? Neem dan contact met ons op.