Coronavirus:actuele maatregelen

ACTUELE MAATREGELEN CORONAVIRUS

Convivio houdt u op deze pagina op de hoogte van de meest recente maatregelen en actuele ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus.

Om besmetting en verspreiding van het coronavirus te voorkomen bij onze bewoners en deelnemers treft Convivio diverse preventieve maatregelen. Tot op heden zijn er gelukkig nog geen besmettingen bij onze cliënten en medewerkers. We zetten alles op alles om dat zo te houden. We denken uiteraard graag met familieleden van bewoners mee om in geval van nood uitzonderingen te maken. 

RIVM

Convivio pakt de richtlijnen van het RIVM zeer serieus op en bekijkt van dag tot dag welke maatregelen het moet nemen om de dagelijkse zorg zo goed mogelijk door te laten gaan. Algemene informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus zijn te vinden op de website van het RIVM. Zorgprofessionals kunnen op deze speciale webpagina van het RIVM terecht voor concrete informatie en adviezen.

Voor vragen over de zorg bij Convivio tijdens het coronavirus kunt u contact opnemen met Merian den Boer (06-53173536, Huis Convivio) of Elleke Inderfurth (06-40701120, Dagbesteding Convivio).

Met hartelijke groet,

Elleke Inderfurth
Directeur Convivio

LAATSTE NIEUWS

Dinsdag 30 juni

Aangezien alles goed verloopt en er geen besmettingen zijn, kan Huis Convivio sneller dan verwacht de bezoekregeling omtrent corona versoepelen. Vanaf 1 juli zijn er de volgende versoepelingen:

• Er komen meer bezoekmomenten bij. Bezoek is welkom tussen 11.00 en 13.00 uur, tussen 14.00 en 18.00 uur en tussen 19.00 en 21.00 uur op de hele uren.

• Er is geen beperking meer voor het aantal mensen die mee komen bij het bezoek aan hun geliefde.

• Familieleden mogen ook buiten hun bezoek om hun dierbare ophalen voor een wandeling of bezoek buitenshuis. Wel vragen we om dit vooraf duidelijk te melden bij de contactpersoon.

We drukken iedereen op het hart om de 1,5 meter afstand aan te blijven houden en drukke plekken te vermijden. Gebruik een mondkapje als de afstand in het geding komt.

Alle andere afspraken blijven zoals voorheen:
 
• Het protocol met bezoekregels blijft bestaan.
• Bezoekers kunnen alleen op afspraak langskomen en moeten aangeven wanneer en met wie ze komen.
• Het bezoek duurt maximaal een uur, tenzij er in overleg andere afspraken zijn.
• Honden mogen weer mee, mits ze aangelijnd zijn en het bezoek buiten plaatsvindt.
• Bezoeken kunnen nog niet plaatsvinden in onze algemene ruimtes. Wel is het mogelijk om in het appartement of in de tuin elkaar te treffen.
• Triage aan de deur blijft bestaan (temperatuur meten, handen ontsmetten en checken of iedereen klachtenvrij is).

Laten we er samen een ontspannen en corona-vrije zomer van maken!

Vrijdag 19 juni

Het is alweer bijna twee weken geleden dat de eerste versoepelingen rondom de bezoekregeling in zijn gegaan. Inmiddels kunnen we meer versoepelingen aankondigen, en wel van maandag 22 juni tot en met zondag 19 juli.
 
• Per bezoekmoment mogen 1 of 2 personen samen langs komen bij hun geliefde.
 
• Er zijn meerdere bezoekers per bewoner toegestaan, dus ook vrienden, kennissen of kleinkinderen. Echter blijft er een maximum van twee personen tegelijk per bezoekmoment.
 
• Er mag koffie, thee of andere dranken gezet en gedronken worden in het appartement; voorwaarden is wel dat het eigen servies wordt gebruikt en afgewassen.
 
• Bewoners mogen tijdens het bezoek een wandeling buiten Huis Convivio maken. Probeer de 1,5 meter te handhaven en drukke plekken te vermijden.
 
• De contactberoepen zoals pedicure, manicure, reflextherapeut, fysio en ergo zijn ook weer welkom. Zij kunnen op afspraak langs komen en moeten zich houden aan de RIVM-regels voor contactberoepen.
 
• De pedicure van Huis Convivio komt op 6 juli weer langs om alle bewoners een behandeling geven.
 
Tandarts of andere specialist: afsprak en mogen gepland worden, graag in overleg met Convivio in verband met het vervoer en begeleiding.
 
• Honden mogen weer meegenomen worden, mits ze zijn aangelijnd en het bezoek buiten plaatsvindt.
 
• Bij binnenkomst en vertrek vragen we bezoekers het mondkapje te gebruiken. Bij het bezoek in het appartement mag deze af, mits de anderhalve-meterregel in acht wordt gehouden.
 
Belangrijk: het is helaas nog niet toegestaan uw dierbare mee naar huis te nemen.
 
Alle andere afspraken blijven zoals voorheen:
 
• Het protocol met bezoekregels blijft bestaan.
• Bezoekers kunnen alleen op afspraak langskomen en moeten aangeven wanneer en met wie ze komen.
• Afspraken kunnen elke dag tussen 14.00 en 18.00 uur op het hele uur worden gemaakt.
• Het bezoek duurt maximaal een uur, tenzij er in overleg andere afspraken zijn.
 
Convivio heeft er vertrouwen in dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt ten aanzien van zichzelf en de gezond van onze bewoners!
 

Vrijdag 29 mei

We zijn blij dat premier Rutte heeft besloten dat sinds deze week weer één vaste persoon per bewoner bij hun naaste op bezoek mag komen. Natuurlijk vergt dit een goed voorbereid plan, waarin de veiligheid van onze bewoners voorop staat en we passende maatregelen nemen om besmetting bij hen en medewerkers te voorkomen.
 
Procedure bezoek
Convivio heeft dit plan in overleg met de huisarts en de familieraad opgesteld. De eerste contactpersoon van elke bewoner heeft van ons bericht ontvangen met de vraag wie van de familie de vaste bezoeker zal zijn. Diegene kan zijn bezoek digitaal vastleggen en krijgt bij aankomst van ons de vraag zich zich te legitimeren, zal eenmalig een verklaring te tekenen en een medewerker zal de temperatuur opnemen. Bij een temperatuur van 38 °C of hoger mag het bezoek helaas niet naar binnen.
 
Verdere versoepelingen
Bezoekers zijn verspreid over de eerste twee weken welkom bij Huis Convivio. Zo kunnen wij ondervinden of de regels in de praktijk goed werken. Elke bezoeker kan per week één keer drie kwartier op bezoek komen. Wanneer er alsnog een (vermoeden van) coronabesmetting in het huis is, moet Convivio helaas opnieuw sluiten voor bezoek. In de komende weken wordt gekeken naar verdere versoepelingen, onder meer ten aanzien van de kapper, pedicure en paramedici.
 
Dagbesteding
De dagbesteding van Convivio is sinds half mei weer gedeeltelijk open. De eerste weken waren er per dag vier tot vijf deelnemers welkom. Afhankelijk van de nieuwe aanpassingen van de maatregelen en de situatie zal dit aantal binnenkort worden uitgebreid naar twee groepen. Zodoende hopen we langzaam weer terug te kunnen naar de oude bezetting.

Vrijdag 1 mei

De afgelopen weken zijn de maatregelen bij Convivio helaas nagenoeg onveranderd gebleven. Gelukkig zijn er nog geen zieken in huis en lijken we Corona vooralsnog buiten te kunnen houden. De dagbesteding is de hele maand april gesloten geweest, maar momenteel bekijken we de mogelijkheden om vanaf dinsdag 5 mei op aangepaste wijze stilaan open te gaan. Dit betekent dat er afspraken met families van deelnemers worden gemaakt en we een maximum aantal deelnemers per dag zullen hanteren. Daarbij nemen we alle huidige regels in acht.
 
Sinds de sluiting van de dagbesteding hebben we niet stilgezeten en zijn we de deelnemers actief blijven benaderen. Zo hebben we met Pasen een presentje gestuurd (zie afbeelding), hebben we wekelijks telefonisch contact gehad en heeft iedereen wekelijks van ons een kruiswoordpuzzel en kleurplaten ontvangen. Ook met Koningsdag hebben we de deelnemers verrast en wel met een cadeaupakket dat via de post is bezorgd. De komende week komt er nog een kleinigheidje aan: een doos vol hartjes om iedereen een hart onder de riem te steken. Want ook al kunnen we elkaar niet zien, we vergeten elkaar zeker niet.
 
Pasen 2020
 

Dinsdag 14 april

Alle maatregelen die zijn getroffen worden voorlopig gehandhaafd totdat er nieuwe richtlijnen volgen vanuit het RIVM. Dat wil zeggen dat onze maatregelen zijn verlengd tot 28 april. Tot die tijd blijven onze maatregelen van maart gelden.
 
Begin april was er in Huis Convivio ook het vermoeden dat een van de bewoners besmet was met corona. De test was gelukkig negatief. Vooralsnog zijn er dus geen besmettingen en ook vermoeden we momenteel geen besmettingen.

Dinsdag 17 maart

Om onze bewoners zo goed als gaat te beschermen tegen het coronavirus, neemt Convivio de adviezen en maatregelen van het RIVM, de GGD en het ministerie van VWS over. De zorg en gezondheid van onze bewoners staat altijd voorop. Daarom hanteren wij vooralsnog tot en met maandag 6 april de volgende maatregelen.

Dagbesteding gesloten

Helaas is besloten dat de maatregelen en adviezen voldoende aanleiding zijn om onze dagbesteding per direct te sluiten. Voor vragen kunt u contact opnemen met Elleke Inderfurth (06-40701120).

Geen bezoek

Huis Convivio is vanaf heden gesloten voor bezoek. Het is een moeilijke beslissing die we hebben genomen naar aanleiding van de landelijke adviezen. Om bewoners zoveel mogelijk extra aandacht te geven en gezellige, ontspannende momenten te bieden, zet Convivio zich extra in om versneld nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

Bewoners ophalen

Het is tijdelijk niet mogelijk om bewoners van Convivio op te halen. Wij vragen een ieders begrip hiervoor. Elke beweging van onze bewoners buitenshuis, in gezelschap van anderen, vormt een risico op besmetting.

Familiegesprekken

Gesprekken met de familie van bewoners over de zorg die we zullen leveren, vinden telefonisch plaats of worden verschoven naar een later moment. Gezien de bijzondere omstandigheden vragen we ook hiervoor het begrip van de families.

Wasverzorging

Omdat veel familieleden en vrienden van onze bewoners zorgdragen voor de was, vragen wij hen om het telefonisch te melden als ze de was komen halen. Convivio zorgt ervoor dat de was klaar staat in de hal zodat deze direct kan worden meegenomen. Wanneer de was wordt teruggebracht, zorgt Convivio ervoor dat de was in de juiste kast van de bewoner komt.

Geen diensten door derden

Alle diensten die door derden bij Convivio worden aangeboden bij bewoners, zoals de schoonheidsspecialiste, de thuiskapper en de pedicure, worden per direct opgeschort.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

Wilt u meer informatie over Huis Convivio of dagbestedingscentrum Convivio? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dierbare om Convivio te bezoeken? Neem dan contact met ons op.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

Wilt u meer informatie over Huis Convivio of dagbesteding Convivio? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dierbare om Convivio te bezoeken? Neem dan contact met ons op.