Coronavirus:actuele maatregelen

ACTUELE MAATREGELEN CORONAVIRUS

Convivio houdt u op deze pagina op de hoogte van de meest recente maatregelen en actuele ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19.

Om besmetting en verspreiding van het COVID-19-virus te voorkomen bij onze bewoners en deelnemers treft Convivio diverse preventieve maatregelen. In december en januari zijn we helaas getroffen door een reeks besmettingen. Inmiddels is het huis weer vrij van COVID-19. We zetten alles op alles om dat zo te houden. We denken uiteraard graag met familieleden van bewoners mee om in geval van nood uitzonderingen te maken. 

Convivio bekijkt van dag tot dag welke maatregelen genomen moeten worden. Algemene informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over het virus zijn te vinden op de website van het RIVM. Zorgprofessionals kunnen op deze speciale webpagina van het RIVM terecht voor concrete informatie en adviezen. Voor vragen over de zorg bij Convivio tijdens de uitbraak van COVID-19 kunt u contact opnemen met Merian den Boer (06-53173536, Huis Convivio) of Elleke Inderfurth (06-40701120, Dagbesteding Convivio).

Woensdag 10 februari 2021

Het is een hectische periode geweest voor Convivio. Ondanks al onze inspanningen is er in december een aantal bewoners besmet met het virus. Door de inzet van onze medewerkers hebben we wel Kerstmis en oud en nieuw kunnen vieren. Binnenkort verschijnt op onze nieuwspagina een artikel met onze ervaringen en lessen uit deze besmettingsperiode.

Om te voorkomen dat het virus terugkomt, volgen we de landelijke richtlijnen en maatregelen.

• Per dag is één bezoeker per bewoner welkom voor bezoek. De bewoners mogen ook mee naar buiten met familie of naasten of lekker gaan wandelen.
• Bezoek is alleen op afspraak welkom in verband met de spreiding van bezoekers in huis. Iedereen draagt binnen een mondkapje.
• Bezoeken vinden alleen plaats in het appartement, niet in de algemene ruimtes.
• Families houden de bubbel van bewoners zo klein mogelijk, ongeveer 3 personen per bewoner.
• Enkele bewoners gaan ook naar de dagbesteding.

Intussen is de vaccinatie van onze medewerkers gestart en zijn sommigen zelfs al twee keer gevaccineerd. Het vaccinatieproces van de bewoners loopt via de huisarts. Die zet mobiele teams van de Huisartsenpost in om de komende weken ook de bewoners te vaccineren tegen COVID-19.

Maandag 2 november

Vooralsnog houden we de strengere maatregelen (zoals bepaald op 30 september) aan. Tot nog toe hebben we dankzij onze inspanningen en de medewerking van alle families, COVID-19 buiten de  deur weten te houden. Vooralsnog zijn er geen besmettingen vastgesteld, waar we natuurlijk heel erg blij mee zijn. Iedereen dank voor alle inspanningen! Zodra de regels weer versoepeld kunnen worden, zal dat op deze pagina worden gedeeld.

Woensdag 30 september

Dagbesteding Convivio

De dagbesteding is sinds begin mei weer open en houdt de richtlijnen van het RIVM aan. Dat betekent dat iedereen bij binnenkomst de handen moet desinfecteren, de gegevens moet achterlaten en minstens anderhalve meter afstand moet houden. Vanwege de grote ruimtes is deze afstand makkelijk aan te houden en kan de dagbesteding veilig open zijn.

Deelnemers die met de taxi worden opgehaald mogen momenteel met maximaal twee deelnemers tegelijk in een taxi zitten. Daarbij heeft iedereen – inclusief de chauffeur – een mondkapje op.

Huis Convivio

Het zal niemand zijn ontgaan dat het Covid-19 virus weer om zich heen grijpt. Reden te meer om in Huis Convivio de maatregelen helaas weer aan te scherpen. Convivio past daarom de richtlijnen omtrent het dragen van mondkapjes aan, waarbij voortdurend wordt gekeken naar een goede balans tussen kwaliteit van leven en veiligheid.

Mondkapjes voor medewerkers

Onze medewerkers gaan vanaf donderdag 1 oktober voor minstens drie weken tijdens de zorg een chirurgisch medisch mondkapje dragen. In de huiskamer proberen wij dit zoveel mogelijk te voorkomen en de anderhalve meter te waarborgen. Als dat niet mogelijk is dan dragen de medewerkers, vrijwilligers en stagiaires een medisch mondkapje. Onze medewerker zijn vrij om er zelf voor te kiezen altijd een mondmasker te dragen. Als de anderhalve meter geborgd kan worden tijdens andere werkzaamheden is dat niet verplicht.

Bezoekregeling

• Mondkapje dragen: Convivio vraagt iedereen die op bezoek komt of Huis Convivio betreedt om een een mondkapje te dragen. Er zijn hiervoor mondkapjes beschikbaar bij de ingang van Huis Convivio.

• Bezoek (weer) op afspraak met maximaal twee personen. Bezoek kan online een afspraak maken om op elk heel uur, tussen 11.00 en 13.00, tussen 14.00 en 18.00 en tussen 18.00 en 21.00 uur langs te komen. Per bewoner is er één bezoekmoment per uur, dat plaatsvindt op het appartement of in de tuin. Koffie of thee kan alleen in het appartement worden gezet.

• Triage aan de deur verandert. Bezoekers dienen na het aanbellen, buiten hun handen te ontsmetten. Medewerkers van Huis Convivio openen de deur en laten hen binnen met een afstand van anderhalve meter. Eenmaal binnen sluit de medewerker de deur. Daarna is het aan de bezoeker om zelf het mondkapje te pakken en deze op de juiste wijze op te zetten. Met een schone pen tekent hij in een map op dat hij geen klachten heeft en zich aan de afspraken houdt. Daarbij worden ook de contactgegevens achtergelaten voor mogelijk bron- en contactonderzoek.

Bezoekers gaan vervolgens via de kortste route samen naar de kamer van de bewoner of de achtertuin. De zorgmedewerker brengt de bewoner naar de hal. Wij verzoeken bezoekers dringendin Huis Convivio altijd een mondkapje te dragen. Als ze naar huis gaan, lopen ze samen met de bewoner naar de hal om een medewerker aan te spreken.

• Geen bezoek uit oranje of rood gebied (ook niet uit Nederland). Bezoekers die terugkomen uit of wonen in een gebied met een oranje of rood reisadvies of die om een andere reden in thuisquarantaine dienen te verblijven, verzoeken wij vriendelijk maar toch dringend thuis te blijven.

• Bij klachten blijf thuis en laat u testen!

Bekijk hier het overzicht van alle maatregelen die sinds maart zijn genomen.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

Wilt u meer informatie over Huis Convivio of dagbestedingscentrum Convivio? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dierbare om Convivio te bezoeken? Neem dan contact met ons op.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

Wilt u meer informatie over Huis Convivio of dagbesteding Convivio? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dierbare om Convivio te bezoeken? Neem dan contact met ons op.