NIEUWS

Even kennismaken met Jolan: creatief coach van Convivio

Sinds deze zomer is Jolan Lambregts aan de slag bij Huis Convivio als creatief coach. Daarmee richt ze zich op het welzijn van de bewoners, de familie, de medewerkers, de vrijwilligers en de gehele organisatie. Maar wat houdt dat precies in en wat gaat Jolan de komende tijd doen bij Convivio?

“Ik heb een Lerarenopleiding Tekenen en Textiel gevolgd, Theatervormgeving op de Kunstacademie in Den Haag en Creatief Coachwerk in Breda. Bij ‘creatief coach’ denk je misschien aan knutselwerkjes door het hele huis, maar dat is niet wat ik doe. Ik ben bezig met een nieuwe aanpak voor Convivio, op een creatieve, coachende manier. Dat betekent dat ik niet van bovenaf begin maar van onderaf.

Hoe krijgt de bewoner de beste zorg op maat en hoe wordt dit – ook voor de familie – een bijzondere en liefdevolle tijd? Hoe kan de medewerker en vrijwilliger doen waarvoor ‘ie in de wieg is gelegd? En hoe kunnen Elleke en Merian, de hele Convivio-familie zo veel mogelijk ondersteunen?

Smoelenboek en tuinhuisje

Om dit allemaal te onderzoeken en uit te pluizen, ben ik nog wel even bezig. Daar krijg ik van Elleke en Merian voldoende tijd voor. Inmiddels hebben wij het smoelenboek met foto’s en namen van al onze medewerkers en vrijwilligers bijna klaar. Ook is inmiddels het tuinhuisje helemaal klaar, dat is een kleine, zelfvoorzienende ontmoetingsruimte geworden voor de bewoners en hun families. Het huisje is ook bedoeld voor workshops en als stilteruimte voor wie even met rust gelaten wil worden.

Kortom: ik ben super enthousiast, bijna niet te stuiten en wil àlles weten!”

Creatief coach Jolan Lambregts