NIEUWS

Belevingstuin Huis Convivio helemaal klaar, inclusief tuinhuisje (foto’s)

De achtertuin van Huis Convivio is dit jaar omgetoverd in een prachtige belevingstuin. In het voorjaar en de zomer is er hard gewerkt om alles af te krijgen en dankzij het mooie weer hebben de bewoners er al goed kunnen vertoeven.

De belevingstuin is volgens een mooi ontwerp aangelegd en richt zich helemaal op de beleving van de bewoners. Denk aan verschillende planten, hoekjes en leven met bijvoorbeeld een kippenren. Ook is er een aantal prachtige pergola’s en is er een heuse jeu-de-boulesbaan. Bovendien zijn de paden extra breed gemaakt zodat er twee bewoners mét rollator zij aan zij kunnen lopen.

Tuinhuisje

Inmiddels is er – met hulp van creatief coach Jolan – in de belevingstuin ook een tuinhuisje geopend én ingericht als kleine ontmoetingsruimte voor bewoners en hun families. Het tuinhuisje is helemaal ingericht op het voeren van een-op-eengesprekken of het geven of volgen van een kleine workshop. Of, als een bewoner daar behoefte aan heeft, om even helemaal niets te doen en gewoon lekker te zitten.

Het tuinhuisje is helemaal gemoderniseerd. Zo is er stromend water en elektriciteit aangelegd, zodat je er water kunt koken voor een kopje thee of gebruik kunt maken van het Nespresso-apparaat. Ook staan er twee tafels en vijf stoelen en voldoende koffie- en theekopjes.

Donaties

De aanleg van de tuin en het tuinhuisje zijn mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren en Stichting Vrienden van Convivio. Zo zijn er tal van donaties en giften gedaan en is tijdens het afscheid van Loek Inderfurth een prachtig bedrag van €2.000,- opgehaald. Het was zijn droom om deze tuin te realiseren.