Nieuws

Nieuwbouwplannen: tweede woonhuis voor Convivio

 

Convivio gaat uitbreiden met een tweede woonlocatie. Dit huis wordt gebouwd op het terrein van de dagbesteding, naast het huidige pand. Onder de projectnaam ‘Simonshof’ gaan DR+ Architecten en Litzo Property hier een hof van rust en bezinning realiseren.

Project Simonshof is een groot bouwproject waarbij het terrein rondom de dagbesteding van Convivio volledig wordt opgeknapt. Zo komen er enkele nieuwe woningen en een groene doorsteek naar de Goirkezijstraat. Daarnaast is er een ontwerp gemaakt voor een tweede woonhuis van Convivio.

Impressie nieuwe woonlocatie

Het nieuwe woonhuis telt straks 17 appartementen, verdeeld over de begane grond, eerste verdieping en een souterrain. Het pand is straks van alle gemakken voorzien voor de nieuwe bewoners. Zo komt er een grote woonkamer met open keuken. Een deel van deze ruimte kan worden afgesloten voor mensen die zich even willen terugtrekken.

Rondom het pand komt een prachtig aangelegde tuin die de nieuwe woonlocatie met de dagbesteding verbindt. Ook de dagbesteding krijgt in het project een opknapbeurt. Met deze plannen wil Convivio meer ouderen in de regio helpen en ondersteunen met onze warme manier van zorgen. De wachtrijen voor verpleeghuizen zijn vaak eindeloos lang, daarom is een nieuwe woonlocatie in Tilburg ontzettend belangrijk.

Planning

De verwachting is dat de bouw van project Simonshof medio 2022 van start gaat en de nieuwbouw eind 2023 gereed is. In verband met de huidige omstandigheden in de wereld (zoals de situatie in Oekraïne en beschikbaarheid van materialen) is deze planning nog niet definitief.

Daarnaast zijn we alvast begonnen met het werven van personeel. Zorgmedewerkers die interesse hebben om bij Convivio te komen werken, in een gloednieuwe woonlocatie die voorzien is van alle gemakken, kunnen contact opnemen via deze pagina. Stuur een open sollicitatie of maak een afspraak om sfeer te proeven en het gevoel van Convivio te ervaren.

Aanmelden

Ben je mantelzorger of heb je de diagnose dementie gekregen en wil je alvast kijken naar een fijne woonplek voor als het straks nodig is? Meld je alvast aan voor de wachtlijst van het nieuwe woonhuis van Convivio. Neem voor meer informatie over de plannen contact op via dit formulier.