Presentatie Convivio-tijdschrift ‘LEEF! met dementie’ (foto’s)

We hebben het lang geheim moeten houden, maar zaterdag 19 november was het zo ver. Toen mocht ons tijdschrift LEEF! met dementie gepresenteerd worden. Omdat we dit jaar 5 jaar bestaan, wilden we iets extra’s doen. Met het magazine willen we mantelzorgers en ouderen met een verminderd geheugen inspireren.

Het blad staat vol met verhalen rondom de dementiezorg, Convivio en mantelzorgers. In het hoofdverhaal vertelt Gerard Jaspers (cliënt bij de dagbesteding) over zijn ervaringen met de ziekte. Schoonzoon Karel staat hem daarin bij en vertelt over de reacties die vanuit de maatschappij komen. “Mensen zien het niet aan je. En als je het zoals Gerard altijd maar wilt verbergen, heeft dat zo nu en dan een keerzijde”, vertelt hij in het interview.

Trudy Hommel schrijft over haar overleden opa die dementie had. Nu zij terugblikt op wie hij was en hoe hij veranderde, begrijpt ze beter wat dementie inhoudt. “Ik zie mensen terugkeren naar een plek waar ze heel hun leven vandaan wilden blijven, van waren weggerend. Het is als een laatste kans op heling”, vertelt ze.

Presentatie
Zaterdag 19 november is LEEF! met dementie gepresenteerd aan vrienden, familie, cliënten en medewerkers van Convivio. Tijdens een gezellige middag en avond in het Deprez-gebouw hebben we geproost op ons 5-jarig bestaan en op de jaren die nog komen gaan. Iedereen nogmaals bedankt. We kijken met veel plezier terug op deze dag en zijn trots op iedereen die ons steunt. Hieronder zijn de foto’s van de presentatie en feestmiddag te vinden.

2 Responses