NIEUWS

Rommelmarkt bij dagbesteding: opbrengst voor nieuwe tuinen

Convivio en Stichting Vrienden van Convivio houden zondag 17 mei een gezamenlijke rommelmarkt bij de dagbesteding aan de Goirkestraat. De opbrengst van de rommelmarkt gaat naar de stichting die het zal investeren in de aanleg van een nieuwe belevingstuin bij Huis Convivio.

In verband met de coronacrisis is de rommelmarkt uitgesteld tot nader order. We houden u via onze website op de hoogte van de nieuwe datum.

Op de rommelmarkt zullen verschillende standjes staan met allerlei (zelfgemaakte) spullen die voor vriendelijke prijzen worden verkocht. De markt is zondag 17 mei aan de Goirkestraat 178 en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. De volledige opbrengst komt ten goede aan de stichting en aanleg van de belevingstuin.

Ontwerp belevingstuin

Het afgelopen jaar zijn er tal van donaties en giften gedaan om de achtertuin van Huis Convivio te renoveren. Zo werd tijdens het afscheid van Loek Inderfurth een prachtig bedrag van €2.000,- opgehaald. Het was zijn droom om deze tuinen te realiseren.

Inmiddels ligt er een mooi ontwerp en kunnen – dankzij steun van verschillende partijen – de werkzaamheden in april van start gegaan. In de tuin worden verschillende terrassen met zitjes aangelegd. Deze worden afgeschermd met onder andere een aantal prachtige pergola’s.

Kippen en jeu de boules

Ook zal er volop groen zijn. De stenen schuttingen worden weggewerkt achter groen, zoals bramenstruiken. De paden door de tuin worden extra breed zodat er twee bewoners mét rollator zij aan zij kunnen lopen. Verder wordt er een jeu-de-boulesbaan aangelegd aan de rand van de tuin en komt er een kippenhok zodat we iedere dag onze eigen verse eieren hebben.

De tuin zal aan het begin van de zomer af zijn waarna Convivio hem feestelijk zal openen.

Een donatie overmaken naar Stichting Vrienden van Convivio kan via Rabobankrekening: NL19 RABO 0308 3105 27 ten name van Stichting Vrienden van Convivio onder vermelding van ‘Donatie belevingstuinen’.

Ontwerp tuin Huis Convivio