Studenten houden bij Convivio een diner voor eenzame ouderen

Vijf studenten van Tilburg University brengen een nieuw initiatief naar Convivio. Maandag 19 juni gaat het vijftal koken voor ouderen om ze op die manier met elkaar in contact te laten komen en de sociale betrokkenheid in Tilburg West te vergroten.

Het vijftal kwam tijdens hun studie op het idee om een etentje te organiseren voor eenzame ouderen. ,,Het voelt goed om een steentje bij te dragen en een leuke avond voor ouderen te organiseren”, vertelt student Tomas Thissen. Hij en zijn medestudenten willen op de avond zelf niet te veel poespas, zodat er gefocust kan worden op het contact tussen de gasten. Daarom is het menu relatief simpel, doch smakelijk gehouden.

Gasten die een hapje willen komen eten betalen een kleine bijdrage van 5 euro. Daarvoor krijgen ze als voorgerecht een groentesoepje met stokbrood, als hoofdgerecht kip uit de oven met röstirondjes of aardappelkroketjes, sperziebonen en salade en als toetje vanille-ijs met appeltaart.

Wil je ook een hapje mee-eten of ken je iemand die het leuk zou vinden om hierbij te zijn? Neem dan per mail of telefonisch (06-40149816) contact op met Tomas. De avond is bij de dagbesteding van Convivio aan de Kobaltstraat 13 in Tilburg en begint om 17.30 uur.

2 Responses
  1. Anne Geenen

    Wat een superleuk initiatief! Hoezo “‘ jongeren alleen bezig met zichzelf!”‘