NIEUWS

Update over de nieuwe woonlocatie van Convivio

De nieuwbouw van het Simonshof naast de dagbesteding van Convivio loopt door omstandigheden vertraging op. De planning was dat de bouw medio 2022 van start zou gaan. Dit is uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2023.

De plannen voor het nieuwbouwproject zijn ter inzage gelegd bij de gemeente Tilburg. Naar aanleiding daarvan zijn er enkele bezwaren ingediend tegen de vergunning die momenteel worden beantwoord en bekeken. De verwachting is dat de vergunning en het bestemmingsplan begin volgend jaar rond zijn waarna de sloop en start van de bouw kan beginnen.

Over het Simonshof

Het Simonshof wordt gerealiseerd naast de dagbesteding en bestaat uit onder andere een tweede woonlocatie van Convivio. In het huis komen zeventien appartementen, een grote woonkamer en open keuken. De appartementen komen in het souterrain, op de begane grond en eerste verdieping.

Rondom het woonhuis wordt een tuin aangelegd die de woonlocatie en dagbesteding met elkaar verbinden en dementievriendelijk worden ingericht. Daarnaast wordt de dagbesteding opgeknapt.