VRIJWILLIGERS

VRIJWILLIGERS

VRIJWILLIGER WORDEN

Convivio is altijd op zoek naar gepassioneerde vrijwilligers die willen helpen bij de dagbesteding of Huis Convivio. Heb je interesse? Neem contact op met Ingeborg Inderfurth via i.inderfurth@convivio-zorg.nl of kom vrijblijvend sfeer proeven.

Vrijwilliger met groene vingers

Huis Convivio is op zoek naar een tuinman/-vrouw die het leuk vindt om met enige regelmaat te helpen in de (grote) tuin. Als onze groene vrijwilliger help je, eventueel samen met de bewoners, de tuinen netjes bij te houden. Het grote onderhoud wordt door de tuinleverancier gedaan, maar voor het kleine(re) onderhoud zijn we op zoek naar jou!

Je verzorgt de tuin op een willekeurig moment van de week, het liefst met enige regelmaat. Werkzaamheden zijn onder andere bladeren opruimen, planten water geven, gras maaien, kleine snoei werkzaamheden etc.

Wat verwachten wij van jou?
 • betrokkenheid
 • positiviteit

Wat mag jij van ons verwachten?

 • Gezelligheid binnen een leuk team
 • Veel waardering
 • Regelmatig een gezellige personeelsavond
 • Jaarlijks een kerstpakket

Bovendien krijg je vooral veel waardering van onze cliënten en bewoners. En daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Nieuwsgierig geworden? Reageer dan nu.

Handige vrijwilliger

Bij Huis Convivio hebben we twee mooie tuinen waar onze bewoners graag zijn. Maar een mooie tuin vraagt ook om onderhoud. Heb jij groene vingers en twee rechterhanden? Ben je iemand die graag buiten is en makkelijk contact maakt met mensen met dementie? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Als handige vrijwilliger doe je allerlei kleine klusjes in en om het woonhuis. Denk aan het schoonmaken van tuinmeubels, aanslag verwijderen van het terras en het bevestigen/ophangen van materialen in huis.

 • betrokken met de medemens
 • positief ingesteld
 • affiniteit met doelgroep
 • 1x per week of per twee weken beschikbaar

Vrijwilliger dagbesteding

Als vrijwilliger bij Convivio ben je er echt voor de deelnemers van de dagbesteding. Je schenkt ze een kopje koffie in, maakt een praatje met elkaar en helpt mee bij de activiteiten die we organiseren. Dat varieert van een bordspelletje of creatieve werkjes maken tot een uitstapje in de omgeving van de dagbesteding. We trekken er bijvoorbeeld graag op uit naar het Wilhelminapark of verkennen al wandelend het Goirke. Er is ook zeker ruimte voor eigen ideeën.

 • betrokken met de medemens
 • positief ingesteld
 • affiniteit met doelgroep
 • doordeweeks beschikbaar tussen 10.30 en 15.00 uur

Kok bij Huis Convivio

Huis Convivio is op zoek naar een gepassioneerde kok die zich voor ons huis wil inzetten. Als vrijwilliger kok ben je van onschatbare waarde voor ons team en onze deelnemers. Kun jij lekker koken en ben je met enige regelmaat beschikbaar in het weekend (1 weekenddag) tussen 11.00 en 14.00 uur? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden doordeweeks? Reageer dan op deze vrijwilligersfunctie. 

Willen de bewoners helpen? Dan betrek je hen bij het bereiden van de maaltijd. Van het schillen van de aardappelen tot het snijden van de groenten. Tot slot geniet je ook samen met de bewoners en je collega’s in een huiselijke omgeving van de maaltijd.

Over vrijwilligerswerk en Convivio

Vrijwilliger zijn bij Convivio betekent dat je in een gezellig team werkt en dat van iedereen waardering krijgt. Naast de leuke contacten die je opdoet met collega’s en deelnemers, ontvang je ook jaarlijks een kerstpakket en ben je welkom op onze personeelsuitjes.

Convivio is het Latijnse woord voor ‘Genieten van het leven’ en dat is precies waar wij voor staan. We vinden het belangrijk dat ouderen blijven genieten van het leven en met de juiste begeleiding langer in hun eigen omgeving kunnen wonen. Mantelzorgers kunnen de zorg voor hun geliefde met een gerust hart aan Convivio overdragen zodat ze even tijd voor zichzelf hebben. De basis is dat we iedereen een zinvolle en menswaardige invulling aan de dag waarbij de regie zoveel mogelijk bij hen wordt gelaten.

Bij de dagbesteding is plaats voor ca. 20 deelnemers en Huis Convivio biedt woonruimte aan zeventien bewoners. Daarnaast levert Convivio Thuis ondersteuning aan huis.