VRIJWILLIGERS

VRIJWILLIGERS

VRIJWILLIGER WORDEN

Convivio is altijd op zoek naar gepassioneerde vrijwilligers die willen helpen bij de dagbesteding of Huis Convivio. Heb je interesse? Neem contact op met Ingeborg Inderfurth via i.inderfurth@convivio-zorg.nl of kom vrijblijvend sfeer proeven.

Vrijwilliger dagbesteding

Als vrijwilliger bij Convivio ben je er echt voor de deelnemers van de dagbesteding. Je schenkt ze een kopje koffie in, maakt een praatje met elkaar en helpt mee bij de activiteiten die we organiseren. Dat varieert van een bordspelletje of creatieve werkjes maken tot een uitstapje in de omgeving van de dagbesteding. We trekken er bijvoorbeeld graag op uit naar het Wilhelminapark of verkennen al wandelend het Goirke. Er is ook zeker ruimte voor eigen ideeën.

  • betrokken met de medemens
  • positief ingesteld
  • affiniteit met doelgroep
  • doordeweeks beschikbaar tussen 10.30 en 15.00 uur

Vrijwilliger dagbesteding (maandagavond)

Als vrijwilliger bij Convivio ben je er voor de deelnemers van de dagbesteding. Tijdens de avondopenstelling (vanaf 1 oktober) gaan ze samen koken en eten. Je ontvangt de gasten, schenkt ze een kopje koffie in en maakt een praatje met ze. Het is een pre als je ook helpt met het voorbereiden van de maaltijd. Natuurlijk zwaai je de deelnemers ook weer uit als ze met een volle maag en brede glimlach naar huis gaan.

  • betrokken met de medemens
  • positief ingesteld
  • affiniteit met doelgroep
  • op maandagavond beschikbaar van 15.30 tot ca. 20.00 uur

Kok bij Huis Convivio

Als kok zorg jij ervoor dat onze bewoners (ouderen met dementie) en het personeel elke dag weer lekker en gezond kunnen eten. Willen de bewoners helpen? Dan betrek je hen bij het bereiden van de maaltijd. Van het schillen van de aardappelen tot het snijden van de groenten. Tot slot geniet je ook samen met de bewoners en je collega’s in een huiselijke omgeving van de maaltijd.

Over vrijwilligerswerk en Convivio

Vrijwilliger zijn bij Convivio betekent dat je in een gezellig team werkt en dat van iedereen waardering krijgt. Naast de leuke contacten die je opdoet met collega’s en deelnemers, ontvang je ook jaarlijks een kerstpakket en ben je welkom op onze personeelsuitjes.

Convivio is het Latijnse woord voor ‘Genieten van het leven’ en dat is precies waar wij voor staan. We vinden het belangrijk dat ouderen blijven genieten van het leven en met de juiste begeleiding langer in hun eigen omgeving kunnen wonen. Mantelzorgers kunnen de zorg voor hun geliefde met een gerust hart aan Convivio overdragen zodat ze even tijd voor zichzelf hebben. De basis is dat we iedereen een zinvolle en menswaardige invulling aan de dag waarbij de regie zoveel mogelijk bij hen wordt gelaten.

Bij de dagbesteding is plaats voor ca. 20 deelnemers en Huis Convivio biedt woonruimte aan zeventien bewoners. Daarnaast levert Convivio Thuis ondersteuning aan huis.