Benefietconcert van Stichting Vrienden van Convivio voor duofiets

Stichting Vrienden van Convivio houdt zondag 8 april een benefietconcert bij De Bodde in Tilburg. Bij het concert wordt geld ingezameld om een duofiets te kunnen kopen voor de bewoners en cliënten van Convivio. Ook is de stichting aan het werven voor de realisatie van een belevingstuin bij Huis Convivio in de Goirkestraat.

Bij het benefietconcert treden in totaal drie muziekgroepen op. Sax-O-13, l’Esprit en de Big-T-Band. De optredens zijn gratis te beluisteren, maar Stichting Vrienden van Convivio hoopt uiteraard op een vrijwillige bijdrage voor het goede doel: de duofiets. Die bijdrage kan tijdens het concert gedaan worden, of door overmaking naar rekening NL19RABO0308310527 t.n.v. Stg. Vrienden van Convivio o.v.v. ‘Duofiets’. De stichting is in het bezit van een ANBI-status en dus is de gift ook aftrekbaar van de belasting.

L’Esprit

Optredens
Sax-O-13 is een groep saxofonisten van het Seniorenorkest Tilburg die in 2009 samen een ensemble zijn gaan vormen. De elf muzikanten zijn overwegend saxofonisten, ondersteund door een ritmesectie en een presentator.

Naast Sax-O-13 treedt ook het koor l’Esprit op bij het benefietconcert. Het koor bestaat al ruim twintig jaar en telt zo’n 20 leden: van sopranen en alten tot tenoren en bassen. Dirigent Paul van Hees en pianist Paul Overman staan garant voor de muzikale begeleiding. Samen met het koor brengen ze een overwegend Engels repertoire, met her en der Nederlandstalige nummers. Het koor is verbonden aan de Peerke Donders Parochie en is regelmatig te horen in de Sint Lucaskerk in Tilburg West.

De laatste groep die optreedt is de Big-T-Band, ontstaan vanuit een blaasorkest. Onder begeleiding van dirigent Theo Gerris speelt de big band jazzmuziek, klassiekers en evergreens.

Sax-O-13

Aanmelden
Het benefietconcert begint zondag 8 april om 12.45 uur en is gratis te bezoeken. Locatie is De Bodde aan de Karel Boddenweg 2 in Tilburg. Elk optreden duurt een half uur en tussendoor zijn er pauzes. Om een inschatting te maken van het aantal bezoekers van het benefietconcert vraagt de stichting om per mail door te geven met hoeveel personen u wilt komen.

1 Response