NIEUWS

Groen licht voor bouw Simonshof

De gemeenteraad van Tilburg heeft in april toestemming gegeven voor de realisatie van het Simonshof. Dit nieuwbouwproject komt naast de dagbesteding van Convivio en omvat onder meer de bouw van een woonlocatie voor mensen met dementie.

Aanvankelijk zou de bouw vorig jaar al van start gaan, maar vanwege bezwaren uit de buurt liep dat vertraging op. Inmiddels heeft de meerderheid van de gemeenteraad dus alsnog toestemming gegeven voor de bouw. Daarmee zijn het bestemmingsplan en de vergunning vastgesteld.

Groene verbinding

In het Simonshof komt onder meer een complex met 18 appartementen waar mensen met dementie begeleid kunnen wonen. Het terrein naast de dagbesteding vormt met de komst van het Simonshof straks ook een groene verbinding tussen Museum De Pont, het Textielmuseum en het Wilhelminapark.

Start bouw

Wanneer de daadwerkelijke bouw van start gaat, is nog even afwachten. Zo zorgt onder andere de situatie in Oekraïne voor een beperkte beschikbaarheid van materialen. Zodra Convivio hier meer over weet, communiceren we dit via deze website.

Meer weten over dit project? Op de website van de projectontwikkelaar staan de uitgebreide plannen.